Juniorky postoupily do finálového turnaje o mistryně ČR

06. dubna 2016, Martin Mikula

Finále již tento víkend na ČPP Aréně!

Závěrečné 7. kolo nadstavby 1.ligy juniorek bylo odehráno na druhém konci Ostravy. Druhé místo ve skupině bylo nadosah, takže šlo o to neprohrát zápas s Olomoucí, dohrát nadstavbu bez zranění a vyladit formu na play off.

1.SC Vítkovice Oxdog Pramos Šitbořice 15:2

Výsledek vcelku napovídá, že nešlo o příliš těžkého soupeře. V bráně nastoupila Klára, holky se na soupeřky vrhly a již po 5 vteřinách byla Kača Peterková sama před brankářkou. Tvořili jsme hru a brzy se výsledky dostavily. Přestože se v poznámkách opět objevují tyčky a břevna, po 1. třetině vedeme 3:1 po brankách Sabriny, Denisy a Terky Mikulové.

Po druhé třetině pohledné a kombinační hry je stav 7:2, prosadily se Lucka Suchánková, Natka, Terka Hanzlíková a opět Sabrina.

Ani 3. třetina se nijak nevymykala a na hřišti bylo jen jedno družstvo. V poznámkách opět nacházím slova jako tyč, břevno, doplněná ovšem o slova jako pavučinka, beruška, komora, nulový úhel, zameteno. Znalci florbalu vědí, co tato slova mají za význam. Závěrečný účet na 15:2 doladily tyto hráčky: Terka Hanzlíková 4x !!!, Eliška, Jana a Terka Zemanová. Poslední jmenovaná vždy dává gól, když o něco jde, takže bychom se blížili k nějakému významnému vrcholu?

Pozornému čtenáři jistě neuniklo 5 gólů Terky Hanzlíkové, což zajisté stačí na nominaci „hráčka utkání“, gratulujeme k návratu zdraví a hlavně formy, to budeme potřebovat. A také to bude drahé, v zápise nacházím slova jako koláče, řízky, no uvidíme.

1.SC Vítkovice Oxdog – TEMPISH FBS Olomouc6:2

Závěrečné utkání holky odehrály s týmem, se kterým nadstavbu začínaly. Úvodní utkání skončilo těsným vítězstvím 3:2. Tým Olomouce má vynikající brankářku a vůbec třeba v loňské sezóně se nám na Hanačky moc nedařilo.

Do brány tentokrát nastoupila Míša Ranochová a šlo se na věc.

V první třetině se prosadila Natka a to hned 2x po přihrávce Nikol a Jany. Efektivitu střelby Natky jsme mnohdy postrádali a věříme, že s námi do finálových bojů zůstane. Skóre po 1. třetině 2:1.

Ve druhé třetině Olomouc sice srovnala na 2:2, ale v zápětí Terka Hanzlíková strhne vítězství opět na stranu Vítkovic. Velká přetahovaná již nemá vliv na skóre a končíme za stavu 3:2.

V poslední třetině si naše holky vítězství pojistily a to zásluhou opět Natky, Petry Hložankové a Denisy. Opět zde vidím hattrick v podání Natky, důsledky nebudu dále komentovat .

Sestava Vítkovic:
Brankářky: Klára Kodedová, Míša Ranochová
Obránkyně: Markéta Kolářová, Lucka Martiníková, Terka Mikulová, Nikol Kubečková, Petra Hložanková, Jana Vojcíková
Útočnice: Sabrina Moravcová, Kača Peterková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Lucie Suchánková, Natka Martináková, Jana Pokludová, Terka Hanzlíková.

Konečné 2. místo po nadstavbě nám dalo 14 dní volna a potom nás čekal osmifinálový souboj o postup do závěrečného turnaje, kterého se zúčastní 8 nejlepších družstev z celé republiky.

V sobotu 2.4.16 holky čekal dvojzápas s týmem Torpédo Havířov, které se odehrálo na Dubině.

V tomto souboji chyběla Petra Hložánková (zapůjčena ženám na semifinále play off) a Markéta Kolářová (zranění zad), zato nastoupila Eva Barvíková a Natka Honová.

1.SC Vítkovice Oxdog Torpédo Havířov 8:0

V rozpisu utkání byl napsán tým z Havířova, na palubovce hraje Havířov, ale měl jsem dojem, že přijel Prešov. Tzv. „prešovský beton“ znají spíš kotelníci z dob minulých a proto se asi naše holky nemohly zprvu prosadit.

V první třetině zápisník zapisovatele zeje prázdnotou, stejně jako výsledková tabule, samé nuly. Holky se patrně jen zastřelují – Terka M., Lucka S., Jana, taky Eliška, Natka, Sabrina, a pak zase Kača a tak pořád dokola. Po první třetině je stav 0:0.

Týmy mění strany, na dohled kotelníků se přestěhoval Havířov a z lavičky slyšíme alarmující zprávu, vyhrajeme?! No to snad ne?!

Druhá třetina začala tam, kde skončila první.

Sabrina – zahodila jasnou šanci (slušně napsáno), Terka Zemanová – do brankářky a pak přes bránu, Terka Hanzlíková – tyč, Sabrina – tyč, Natka – opět tyč. Hraje se na jednu branku, Havířov ani nevystrčí nos z vlastní půlky.

V 19min. se konečně prosadí Natka a znamenám si - 1:0. Následně se Eliška vytočí z rohu a zavěšuje z ne zrovna lehké pozice - 2:0. Sabrina dává na 3:0 a všichni si oddechují, že by už to tam začalo konečně sypat?

Nastupujeme do 3. třetiny.

Na 4:0 zase Sabrina. Potěšující je, že góly začínají padat z obtížných pozicí a to je slibné.

Na 5:0 ze středu hřiště zavěšuje Natka, poté co ji ukázkově narazila Terka Mikulová.

Na 6:0 dává konečně i Terka Zemanová, ale zde je třeba pochválit i Lucku Suchánkouvou, která vytáhla míček z obrany, proběhla kolem 3 hráček a naservírovala gólovku pro Terku.

Terka Mikulová v zoufalosti jen tak plácne do míčku bekhendem, míček se dva či tři krát tečuje a sotva se doplouží do branky. Haluz, ale i takové góly se počítají . 7:0

Na konečných 8:0 upravila Lucie Suchánků, poté co za záda brankářky zaplula střela z dálky. Vida, teď to jde, ale proč to nešlo hned ze startu? Kdosi spočítal poměr střel - 101:14. Neuvěřitelné, co do počtu, tak jejich účinnosti.

1.SC Vítkovice Oxdog Torpédo Havířov 10:1

Postup byl jasný, takže už jen krátce.

1:0 – Natka z mezikruží, poté co ji míček zpoza branky naservírovala Jana

2:0 – Nikol – padáček z obrany zaplul do sítě

3:0 – Terka Zemanová dorazí míček poté, co jej odmítla dorazit Denisa

4:0 – Konečně Kača zavěsí po přihrávce Terky Hanzlíkové

5:0 – Tete Mikulová střela z dálky

6:0 – Zase Kača, tentokrát přihrává Sabrina

7:0 - Eva Barvíková přízemní střela k tyči

8:0 – Terka Zemanová výstavní střelou ze středu hřiště, snad si to zapamatuje, jak se to dělá.

8:1 – Útočnice Havířova zabloudí k naší brance a podaří se ji symbolicky snížit, byť v tomto druhém utkání nutno konstatovat, že se hráčky Havířova více osmělovaly a sem tam bylo třeba v brance zasáhnout.

9:1 – Terka Hanzlíková po narážečce s Kačou

10:1 – Symbolicky dílo dokoná Natka po nahrávce Elišky.

Výsledek dvojutkání je jednoznačný, ale trenér spokojen není, věru ne!

Závěrečnou děkovačku holky okořenily vlastní taneční choreografií, no když to holky ještě trošku vypilují, bude to moc hezké. Ale tanečky pilovat až někdy příště, teď je třeba ladit formu na finále sezóny a času není nazbyt.

Finálový turnaj se odehraje hned další týden 9 - 10.4.2016 v hale FBC Ostrava v Muglinově.

Přijďte podpořit naše holky, my kotelnící tam budeme v plné sestavě!

Sestava Vítkovic:
Brankářky:
Terka Tománková, Míša Ranochová
Obránkyně:
Lucka Martiníková, Terka Mikulová, Nikol Kubečková, Eva Barvíková
Útočnice: Sabrina Moravcová, Kača Peterková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Lucie Suchánková, Natka Martináková, Jana Pokludová, Natka Honová, Terka Hanzlíková.