Vítkovice opouští Andrea Pastušková, přichází Nikola Černá

01. září 2016, Tisková zpráva

Dlouholetá kapitánka bude minimálně do konce roku hostovat v FBC Ostrava

Vítkovické ženy hlásí dvě změny v kádru. Dlouholetá kapitánka Andrea Pastušková míří hostovat do FBC Ostrava, kde zůstane minimálně do konce kalendářního roku 2016. Minimálně dva měsíce pak stráví ve Vítkovicích Nikola Černá, která se po dvou letech zkusí vrátit k aktivní kariéře.

Obě změny okomentoval předseda správní rady klubu Tomáš Krásný. „Andrea přišla za trenéry, že by chtěla větší herní vytížení, tak jsme ji umožnili hostování. Věříme, že dostane dostatečný herní prostor a svou rozehanost zúročí v druhé půlce opět v našem týmu. Možná však je i varianta, že zůstane celý rok FBC. Vše se bude řešit v prosinci,“ řekl k odchodu Andrey Pastuškové do týmu ostravského rivala.

U Nikoly Černé je situace komplikovanější, byť dva roky nehrála, stále měla platný evidenční dodatek v Bohemians. „Nikola přichází zatím na zkoušku. Přece jen 2 roky nehrála. O jejich herních kvalitách není třeba pochybovat. Záleží teď hlavně na ni, jak rychle se dokáže zapojit do tréninkového a herního procesu,“ hodnotí Tomáš Krásný.

Na Černou prý nečeká snadná práce. Nebude to mít lehké vzhledem ke kvalitě našeho kádru, ale v minulosti všechny přesvědčila jak kvalitní je to hráčka. Pokud na své výkony naváže, může být velkou posilou,“ věří předseda správní rady.

Na závěr poslal Tomáš Krásný slova díků na pražskou Děkanku. „Chtěl bych poděkovat kolegům z Bohemians, že přestože je stále smluvně vázána u nich, tak ji umožnili zkusit obnovit svou kariéru u nás. O dalším případném působení po 4. listopadu se bude teprve jednat,“ zakončil.