Jiří Mojžíšek věří, že se Vítkovicím opět začne dařit

03. prosince 2006, CD

Nováček v týmu extraligových Vítkovic rozhodl v sobotu dramatický zápas s Libercem. Oba týmy se přetahovaly o vedení, nakonec tahal za kratší konec Liberec. Branku na 5:4 vstřelil minutu před koncem utkání hráč s číslem 14 na zádech Jiří Mojžíšek.

 

   O tom, že Vítkovice po čtyřech zápasech bez vítězství budou moci opět po závěrečném hvizdu skákat vítězné rybičky, rozhodl trefou do černého nováček v týmu Vítkovic Jiří Mojžíšek. Poctivý dříč se dostal do základní sestavy a za důvěru se odvděčil vítěznou brankou. Před týdnem se jako jeden z mála prosadil na Tatranu, teď rouhodl o vítězství nad Libercem.
   Přinášíme krátký rozhovor.

 

Ahoj Jirko, jak se cítíš po včerejším utkání s Libercem?
   Hlavně jsem rád, že se nám podařilo získat 3 body, ikdyž jsme nepředvedli žádný oslnivý výkon.

Myslíš, že toto vítězství je pro Vítkovice nový implus?
   Věřím, že po nepřívětivé sérii zápasů se nám začne opět dařit a navážeme na dobrý úvod sezony!

Před Vánoci vás čeká ještě jeden výjezd, a to do Prahy do Královských Vinohrad. Ty včera prohrály v Havířově až brankou v závěru 3:4. Tam utkání také nebude lehké...
   
Žádné utkání není lehké a zápasem s Havířovem Vinohrady ukázaly, že už nejsou v lize jenom do počtu a lepší se každým zápasem. Budeme se snažit dovézt domů vítězství. Snad tam zase nepojedeme v tak malém počtu jako naposledy na Tatran.

Ano, Vítkovice se teď opět potýkají s problémem úzkého kádru..
  
To je pravda, tento problem tady byl už loni a je škoda, že se to opakuje i letos. Určitě bychom s plným kádrem mohli podávat lepší výsledky.

Je to tvoje první extaligová sezona. Jak vidíš z pozice nováčka v týmu šance Vítkovic na celkové umístění?
  
To je těžké takhle říci, záleží na tom, jestli nás budou provázet zranění nebo ne. Já bych samozřejmě chtěl dojít co nejdále.

A co pohár ČFbU? Teď jste porazili lídra první ligy Znojmo a čeká vás semifinále s Havířovem. Podaří se Vítkovicím zopakovat loňskou finálovou účast?
  
Budeme se prát o to, aby se loňská účast ve finále opakovala.

Jak se ti líbí na Dubině?
   Sídliště Dubina nic moc, nechtěl bych tam bydlet. Jednou v noci jsem se tam ztratil :)

:) Ok. Jirko, díky za rozhovor a ať se daří tobě i Vítkovicím!
   Taky děkuji.

Rozhovor s Jiřím Mojžíškem udělal Roman Sladký.