Chci vyhrát titul, vyhlásila na setkání s novináři Madeleine Ellilä

04. ledna 2017, Tisková zpráva

Švédská útočnice absolvovala hned po přesunu z letiště v Katowicích tiskovou konferenci

Madeleine Ellilä je v Ostravě. To je hlavní zpráva, která se nesla z prostor cukrárny Ollies při pondělní tiskové konferenci, kterou Vítkovice svolaly při příležitosti představení nové rytířky pozvaným novinářům, kteří dorazili.

Florbal sice ještě není natolik velkým sportem, příchod hráčky, která se jako první v historii stane florbalistkou, jenž nastoupí ve všech čtyřech elitních soutěžích, si žádá náležité uvedení. Proto už po prvních minutách Madeleine převzala z rukou prezidenta Vítkovic Tomáše Krásného svůj nový dres s číslem 30.

Nejvyšší představitel Vítkovic si poté vzal slovo. „Jsem nesmírně rád, že se příchod Madeleine podařilo zrealizovat, musím se přiznat, že mě velmi pozitivně překvapilo, jaké úsilí sama hráčka vyvinula k tomu, aby za náš tým hrála,“ vysekl poklonu hráčce, kterou před chvílí oficiálně představil.

Pochvaloval si, že Vítkovice se ve světě stávají značkou. „Musím říci, že mě až překvapilo, jaký má náš klub ve světě zvuk a že sama Madeleine Vítkovice moc dobře znala, také bych chtěl uvést, že se přestup povedlo zrealizovat díky kontaktům, které jsme získali loni, při příchodu Laumy Visnevske,“ připomněl příchod loňské superfinálové hrdinky.

Z pléna pak možná trochu odlehčeně zaznělo, že Vítkovice už nehledají posily na Slovensku, ale ve Švédsku. „Snažíme se budovat konkurenceschopný tým z celosvětového hlediska, nemyslím si, že Maddeleine je poslední Švédkou, která do Vítkovic přišla,“ odpověděl Tomáš Krásný.

Poté dostala slovo samotná hráčka. „Být ve Vítkovicích je pro mě obrovská výzva, na kterou se moc těším, už se nemůžu dočkat, až potkám nové spoluhráčky a zapadnu do týmu,“ prohlásila „Madde“.

Cíl má zřejmý. „Přišla jsem pomoci ještě zkvalitnit tým a vyhrát titul, to je jednoznačné. Do utkání vždy jdu na 120% a vždy chci vyhrát, prohry ze srdce nesnáším,“ vyznala se hráčka, která je po otci poloviční Finkou.

Od přítomných zástupců médií poté zazněl požadavek, aby sama sebe charakterizovala. „Mým posláním je střílet branky, proto hraji florbal, myslím si, že hraji dobře a ráda tělem, devadesát procent svých branek dám z předbrankového prosotru poté, co si tělem udělám prostor,“ usmála se Maddeleine.

V kontextu předchozí odpovědi asi nepřekvapí, že vzápětí přišel dotaz na rozhodčí. „Uvidíme, co tady dovolí,“ rozesmála publikum. „Myslím si, že je to všude stejné, jsou rozhodčí, kteří povolí uzdu a kteří budou tvrdí, je otázka jednoho zápasu, abych zjistila, jak to bude,“ nedělá si těžkou hlavu.

Madde zatím na všechny, kteří se s ní v Česku potkali působí jako pohodářka, která pro nějaký vtípek nejde daleko. Když dostala možnost, ukázala to také na setkání s novináři, kteří nadhodili premisu, jestli si třeba ve chvílích, kdy se jí bude stýskat po Švédsku nezajde do obchodního domu IKEA. „Pracovala jsem tam šest a půl roku, takže to fakt ne, díky za optání,“ opáčila s úsměvem.