Vylepšená produktivita vedla ke třem bodům z venkovního hřiště

16. ledna 2017, Vlaďka Zoubková

Muži stále čtvrtí v tabulce!

Po nepovedeném zápase s Brnem jeli muži bojovat o další body na půdu sestupem ohroženého Kladna. Nováček v listopadovém utkání vicemistry potrápil, vyrovnaný zápas skončil vítězstvím domácích 6:5.

Od úvodních minut nastoupil do vítkovické branky nováček Roman Fučík, spolu s uzdraveným Davidem Matúšem. Fučík ze startu likviduje střely domácího Řehoře a Nusharta, na druhé straně se v páté minutě ujímají vedení hosté. Po úniku dva na jednoho se z úvodní branky raduje Ladislav Gál, asistuje Lukáš Hájek. Kladenští nepřesně zakončují, jedna z šancí končí na tyči Fučíkovy branky. V 16. minutě dostávají Vítkovice možnost přesilové hry, kterou využívá Lukáš Hájek, a tak se jde do šaten za stavu 0:2 po prvním dějství.

Na začátku druhé třetiny domácí přepínají na druhý rychlostní stupeň a po slepených brankách Přívary s Klápou srovnávají krok – 2:2. Následně Lukáš Hájek opět využívá vítkovickou přesilovku, po přesné přihrávce Václava Komačky. Vedení hostům dlouho nevydrží, za Kladno dotahuje Antonín Petrlík. Aktivní hra z obou stran pokračuje, do přestávky dvakrát skóruje Marek Bräuer a za Kanonýry Marek Soukup – 4:5. Ve 46. minutě domácí opět srovnávají, ale to je již z jejich strany vše. I když je utkání stále velice vyrovnané, Fučík si v brance hostů počíná znamenitě, vychytává domácího střelce Tomáše Nusharta s Janem Cvrčkem, naopak vítkovičtí útočníci Marek Bräuer a Lukáš Hájek kompletují hattrick. Poslední čtyři minuty zkouší Kladno hru bez brankáře a také zahrávají trestné střílení, ale branky se už nedočkají. Vítkovice v poslední minutě zvyšují brankami Marka Matejčíka a Jana Jastřembského na konečných 9:5.

V nedělním souboji byli při chuti zejména autoři hattricku Lukáš Hájek s Markem Bräuerem a také Václav Komačka, který zaznamenal čtyři asistence.

V úterý čeká muže, stejně jako ženy, finále Poháru České pojišťovny ve Zlíne, držte palce!