Juniorky vítězné v derby s FBC Ostrava!

20. ledna 2017, Redakce

Juniorky zahájily vítězně nový rok 2017 v souboji loňských finalistek.

V prvním utkání jsme nadělili soupeři 10 kousků v euforickém zápasu. Odvetu na domácím hřišti jsme rozhodně jako snadnější neočekávali, přestože se nám vyprazdňuje marodka a do ideální sestavy už chybí jen Sabrina, ta ovšem už trénuje a to je dobrý příslib do budoucnosti.

Utkání má velké tempo hned od začátku a je vidět, že se střetly dva týmy, které loni hrály finále. Akce se valí z jedné strany na druhou a je těžké zhodnotit, kdo má navíc. Ve čtvrté minutě má vyražený dech Natka, ale hraje dál. Naše hračky se zastřelují, dobré šance soupeřek likviduje Míša. Jako první skóruje soupeř. On to totiž není dobrý nápad jít střídat, když soupeř rozehrává roh :-( . Holky se sice stačily vrátit, ale byly rozhozené a to se pak nedá nic dělat. Lehce otřesené naše hráčky znamenitě ještě podržela Ranoška v brance, která snad čaruje, jinak by to bylo 0:2. Zneškodnila jednu tutovku a dvě vyložené šance, když tu se vysokou individuální kvalitou prosadila na druhé straně Natka, sebrala si míček u soupeřovy branky, odstoupí si a srovnává. Ufff, už je to lepší. Tuto situaci asi okoukly holky z třetí lajny, podobně to vyřešila Vlaďka Maděrová, když ji přihrála přes půl hřiště před branku Saša Glasová. Třetinu už jsme udrželi a do šaten šli s lepší náladou.

Kdo čekal zvětšující se rozdíl ve skóre, nedočkal se. Denisa pohrdla tutovkou od Natky. Deniso, lépe Ti to naservírovat fakt nejde! No a podle hesla nedáš – dostaneš, to taky dopadlo. Soupeř z obrany proklouzl až do útočné třetiny a přízemní střelou srovnal - 2:2. Všechny hráčky si postupně uvědomily, že kličky co platí na slabší soupeřky, tady jaksi nefungují. Výsledkem je, že se hra stává více poziční, tak jak ji známe z utkání extraligy. A soupeř pokračuje, v samostatné akci se byť tísněná prosazuje v pádu Vrlíkova. Museli jsme na tribuně uznat kvalitu hráčky, ne nadarmo je v repre juniorek. Jenže takové skóre se nám pranic nelíbí a hráčky se jaly napodobit Denisu a spalovalo se o stošest. Saša nic, Vlaďka v krásném sólu obehrála všechny, neobehrála však tyč branky = takže nic, pak jde Natka do samostatného úniku … a taky nic, Karolína Moravcová přestřeluje. No hrůza, soupeř je mimo a my jsme mohli mít utkání už dávno na druhém břehu. A jak jsme v laufu, jde si sednout Nikol za sekání. Na oblíbený pokřik kotle „ve čtyřech, dáme góla ve čtyřech“ jsme si ani netroufli. Jenže tu se zmocní míčku Eliška a jdou s Natkou do protiútoku 2 na 2. Elza to hodí Natce na bekend, který obránkyně soupeře hrubě podcení (chápu, z bekendu se nestřílí), jenže Natka prostřeluje vše a je to 3:3. Na chorál samozřejmě ihned došlo. Nikol si na trestné lavice řádně odpočinula a jakmile přešla do hry, šla v brejku 3 na 1. Vzala to na sebe, jenže střela šla vedle. Upřímně jsme spíš čekali kombinaci se zakončením do prázdné, no nic snad se dočkáme příště. Obrat utkání dorazila Eliška, když si vyměnily role s Natkou. 4:3. Vůbec druhá lajna je tentokráte nejlepší na celé palubovce, její kvalitu je cítit v celém utkání. Na konci třetiny si zahrály se soupeřem bago, jen Tete se nepodařilo zakončit, aby to bylo na euforický konec. Hold herní výpadek po zranění se poněkud projevil. O přestávce jsme zaskočili do kulinářského koutku, kde se Hložankovi podělil s výhrou z včerejšího plesu – dortem od Ollies. Dortík byl doplněn pravou brazilskou kávou z automatu. Děkujeme :-).

Tak jdem na to, snad je dorazíme. Hmm zase néé, soupeř z ojedinělého protiútoku opět srovnává 4:4. Na hřišti se přiostřuje, jak už to s Ostravou je typické. Obzvláště slečna s číslem 14 se kácí a padá při každé příležitosti, v závěru utkání už je to tak okaté, že už to ani nebaští rozhodčí a tribuny se baví. Do zápasu nás vrací soupeřovic brankářka, které si dala vlastní gól po kombinaci s obránkyní. 5:4. Svou individuální akci si zopakovala Vlaďka, zachytila rozehrávku obránkyně, udělala ji kličku stylem „kam jdeš, já jdu tam“ a zavěsila pod víko stylem zkušeného borce! Poprvé v utkání je to o dvě branky! Soupeřkám odešly nejlepší hráčky na další zápas, tak jsme v tlaku a hru pomalu kontrolujeme. Na 7:4 symbolicky dává Denisa, když se nejlépe zorientovala před brankou. Alespoň malá satisfakce. Hra končí spokojeným úsměvem všech přítomných. Holky si upevnily první pozici v tabulce. Děkujeme za hru a výsledek.

Příště se jede Litvínov/Herbadent.

Sestava Vítkovic:

Brankářky: Michaela Ranochová, Michaela Hanzesová

Obránkyně: Markéta Kolářová - Nikol Kubečková, Tete Mikulová – Terka Hanzlíková, Eva Barvíková - Karolína Nováková

Útočnice: Lucie Suchánková - Tereza Zemanová - Barbora Husková, Eliška Planková - Natka Martináková - Denisa Hyršová, Alexandra Glasová - Vlaďka Maděrová - Karolina Moravcová,

Zapsal: Martin Mikula