Muži vyrážejí změřit síly s otrokovickými Panthers

17. února 2017, Vlaďka Zoubková

20. kolo nabídne souboj pátého mužstva superligy se čtvrtým.

Do konce základní části Tipsport Superligy zbývají tři kola. Vítkovičtí muži se dvakrát za sebou představí na hřištích soupeřů, tuto sobotu v Otrokovicích a příští neděli v Praze na Děkance, domovské hale Bohemians. Oba soupeři se spolu utkali v minulém ligovém kole, po vítězství 8:4 se ze tří bodů do tabulky radovali florbalisté Zlínského kraje.

Sobotní rival Panthers Otrokovice hájí v tabulce páté místo, hned za Vítkovicemi. Z posledních tří zápasů vytěžil plný počet bodů a ukazuje vyrovnanou formu před play-off. Branku hájí zkušený Radovan Michajlovič, který se v dobrém světle ukázal také ve Finsku, kde česká reprezentace odehrála dvě přátelská utkání. Střelecké nebezpečí představuje zejména útočník Petr Jurčík, ale v kádru Panterů najdeme i jiné šikovné hráče, například Tomáše Sovjáka, Lukáše Uhrinovského nebo Martina Nagyho. Poslední dva jmenovaní byli aktivní v uplynulém vzájemném měření sil, při semifinále Poháru České pojišťovny. Vyrovnané drama o postup do finále vyvrcholilo dvacet vteřin před závěrečnou sirénou, když Václav Komačka rozhodl o vítězství Vítkovic 8:7. Také na podzim byly úspěšný vicemistr. Souboj Vítkovic s Otrokovicemi byl na programu hned v úvodním kole a znamenal úspěšný vstup rytířů do nové sezóny, po domácí výhře v poměru 5:1.

Vítkovicím se vrací do sestavy uzdravení hráči Josef Rýpar s Ladislavem Gálem. Trenér Pavel Brus je před výjezdem na horkou půdu Štěrkoviště optimistou: „Ladíme formu před play-off. Sestava se stabilizuje, jediný kdo chybí je Lukáš Souček, ostatní po lehčích virózách. Otrokovice budou doma nepříjemné, ale když k zápasu přistoupíme zodpovědně, tak je kvalita na naší straně. Důležité je nyní ladit vše směrem k pay-off a dostat se na vlnu.“

Vzájemné zápasy sezóny:

Tipsport Superliga, 1. kolo: Vítkovice – Otrokovice 5:1

Semifinále Poháru ČP: Vítkovice – Otrokovice 8:7

Souboj 20. kola mezi Otrokovicemi a Vítkovicemi se odehraje tuto sobotu 18. února od 19:00.