Důležité bude přistupovat k zápasům s pokorou, koncentrací a chutí vyhrát, přeje si Richard Urban

01. března 2017, Vlaďka Zoubková

Před play-off G2 ligy nám poskytl rozhovor hlavní trenér juniorského týmu.

Startuje play-ff! Společně s ženami, vstoupí o víkendu na Dubině do vyřazovacích bojů také vítkovičtí junioři. Hlavní trenér Richard Urban hodnotí zpětně základní část a odkrývá cíle pro boje o titul.

Ahoj Richarde, skončila základní část G2 ligy, jak jsi spokojený se čtvrtým místem po základní části?

Ahoj Vlaďko, ano základní část skončila čtvrtým místem a můj pohled je celkem pozitivní. Střelecká produktivita se zlepšila, máme nejlepší obranu v lize, ale na druhou stranu o titulu se rozhoduje až v play-off...

Po loňském čtvrtfinále, kdy byli v sérii úspěšnější florbalisté Ústí n/L, byste rádi letos uspěli lépe, je to tak?

Mé cíle jsou velmi vysoké, takže věřím, že si v play-off zahrajeme se třemi soupeři..:) Důležité bude s pokorou přistupovat ke každému utkání a také s plnou koncentrací a chutí vyhrát.

Cesta na vrchol bude těžká, vždy je co zlepšovat. Na čem je třeba pracovat, aby se cíle splnily?

Momentálně pracujeme na standardních situacích, jinak přistupujeme k tréninkům tak, abychom pilovali spíš naše silné stránky.

V týmu září jedinci, kteří sbírají zkušenosti v Superlize. Besta, Jurdzin, výborně si vede také gólman Gurkovský. Pomáhají jejich zkušenosti ostatním klukům?

Je velmi hezké sledovat kluky v superlize, nicméně v týmu jsou i jiní hráči, kteří jsou velmi důležití. Rád bych, aby kluci spoléhali sami na sebe a ne na ostatní s většími zkušenostmi. Chceme se prezentovat jako Tým a každý jednotlivý díl je důležitý. Pavel využije pár hráčů na play-off a proto se ohlížím na celý kolektiv. Pak by se mohlo stát, že budeme na někoho spoléhat a on tu nebude. Jeden vedle druhého ví o co hrajeme a tak k tomu i přistoupí.

Volba ve čtvrtfinále padla na Sokol Pardubice. Jak bys je charakterizoval?

Je to tým, který dokáže být nepříjemný, dokážou doslova odjezdit utkání a mají výborné procento úspěšných zakončení, alespoň proti nám to takto vypadalo..

Oba zápasy v základní části vyzněly lépe pro soupeře. V kádru mají šikovné střelce, jako je pátý muž kanadského bodování Adam Šmíd nebo Patrik Petr. Oba měli výrazný podíl na pardubických vítězstvích, Šmíd byl v posledním vzájemném zápase na Dubině autorem hattricku. Jak na ně?

Opravdu? Já na tyto statistiky moc nejsem. V týmu máme také fantastické střelce. Hlavně bude důležité, jak se projeví tito střelci v nadcházející sérii. Play-off je jiná soutěž a věřím, že naši kluci budou výborně připraveni.

V osmifinále jste ve dvou zápasech porazili Chodov, což vám dává sebevědomí před play-off. Můžeš zhodnotit osmifinálový dvojzápas? Jaká je nálada v týmu před víkendovým čtvrtfinále?

Série s Chodovem ukázala náš potenciál. Kluci byli úžasně motivovaní a také to ukázali na hřišti. Výkon se mi moc líbil a jak už jsem psal výše, věřím, že pokud takto budou kluci přistupovat k zápasům, dojdeme opravdu daleko.

Série začíná tento víkend úvodními zápasy na Dubině. S čím do ní půjdete?

Do série vstupujeme zápasy na domácí palubovce a bylo by skvělé, kdybychom příští týden jeli do Pardubic s dvou zápasovým náskokem. Na zápase s Chodovem byla parádní atmosféra, která hnala kluky dopředu a proto bych rád pozval malé i velké vítkovičáky, rodiče, sestry, bratry, přítelkyně, no prostě všechny na naše víkendové zápasy na Dubině :-)

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!

Také děkuji a věřím že budeš taky :-)

Určitě, budeme tam! :-)

Zveme všechny fanoušky florbalu na zápasy našich juniorů! Úvodní buly prvního čtvrtfinále se Sokolem Pardubice padne v sobotu 4. března od 18:00, nedělní souboj startuje v 11:00 dopoledne. Těšíme se na vaši podporu!