Derby ryřítek bude! Rozbalíme to, slibuje kouč Jiří Velecký

19. března 2017, Michal Dannhofer

Ženy Vítkovic se v semifinálovém derby utkají s FBC Ostrava

Podruhé už Vítkovice žádné překvapení v letošním play off svou volbou nezpůsobily. Poté, co ženy FBC Ostrava jako první tým v elitních soutěžích dospělých v zemích TOP 4 dokázaly otočit sérii play off ze stavu 0:3, si pro semifinále vybraly právě je.

Fanoušci se tak ostravského derby v ženském podání přeci jen dočkají. A trenér Jiří Velecký varuje, že jeho tým nic snadného nečeká. „Soupeř bude samozřejmě nabuzen a povzbuzen svým úspěchem, ale my také víme, že semifinále je ten krok, kde už musíme vše rozbalit naplno, takže se těšíme,“ říká vítkovický lodivod.

V podobném duchu hovoří také kapitánka Denisa Ferenčíková. „Jsem ráda, že předvedla ve čtvrtfinálové sérii takový obrat a umožnila nám si ji vybrat,“ hodnotí slovenská legionářka. „V průběhu celé sezony má její hra stoupající tendenci, ukázala velkou morální sílu a já se na boj o semifinále velmi těším,“ usmívá se. „Nebude to jednoduché, ale náš tým má jasný cíl, každé jedné hráčce v jeho dosažení věřím, společně ukážeme naši sílu,“ vyhlásila bojovně.