Ženy: Bolestivý pád na zem

10. prosince 2006, Dita Ondrejková

V semifinálovém utkání poháru ČFBU se vítkovické ženy střetly v Jedovnicích s družstvem Bulldogs Brno. Bohužel napodobily muže a na finále si budou muset minimálně rok počkat.

Do zapadlého městečka Jedovnice se jelo s přáním vyhrát a zajistit si tak alespoň stříbrnou medaili. Ovšem pozdní Mikulášská nadílka se nekonala.

     Obvyklá předzápasová rozcvička nedokázala vehnat potřebnou energii do cestou znavených vítkovických žen.Naopak buldočky jakoby za sebou neměly normální pracovní den. Od prvních minut na Brňankách byla vidět akorát energie a chuť vyhrát. Vidina boje o kvalifikaci na PMEZ udělala své.

Nasazení Vítkovic se nedá srovnat s tím, které předváděly v extralize proti favoritům z Prahy.

   V první třetině hostující  zaspaly úvod, čehož naštěstí Brno nedokázalo gólově využít. Trest přišel až v první pětiminutovce druhé třetiny, když chybu obrany využila Zatloukalová(1:0). Ránou z první nedala Ostravské Šrámkové šanci. Skóre zůstalo stejné až do 29.minuty, když nádherným příklepem srovnala Začalová. Přestože stav byl po dvou třetinách vyrovnaný, více ze hry mělo Brno.

   Do třetí třetiny Vítkovice vstoupily s něčím novým- s chutí vyhrát. Několik minut se dařilo Ostravským držet krok s rozjetými buldočkami. Ovšem vítkovická obrana neměla svůj den. Zatloukalová, která dokázala obejít tři ostravské hráčky a ještě nečekaně vystřelit, podruhé dostala Brno do vedení, a to pět minut před koncem normální hrací doby. Ani skoro dvouminutová hra bez brankářky stav semifinálového utkání poháru ČFBU nezměnila a z postupu do finále se tak radovalo domácí Brno.