Rytířky si podruhé zastřílely a v sérii s FBC vedou 2:0

27. března 2017, Michal Dannhofer

O výhru 11:5 se hattrickem zasloužila Madde Ellilä!

Vítkovické rytířky jsou dvě výhry od účasti v Superfinále 2017. Rozhodly o tom v neděli, kdy v semifinálové sérii porazily FBC Ostrava také podruhé, tentokráte poměrem 11:5. Hattrickem se o tuto výhru zasloužila útočnice Madeleine Ellilä, po zásluze zvolená za nejlepší hráčku utkání na straně Vítkovic.

V lecčems si bylo nedělní zápolení podobné s tím sobotním: FBC nastoupilo velmi svižně a dělalo Vítkovicím problémy, však také vedlo 2:1 poté, co se prosadila stále ještě kmenová hráčka Vítkovic Lucie Šrotová.

Úvodní třetina nakonec skončila smírným skóre 2:2 a nastoupila další podobnost: pokud Vítkovice zapnuly na plné obrátky, tak převzaly iniciativu a svého soupeře k ničemu vážnému nepustily.

Ještě před polovinou základní hrací doby tak skóre narostlo na 6:2 a hostující kouč musel opět sáhnout k oddechovému času. Opět byl relativně úspěšný a do šaten se podruhé šlo za stavu 8:4, přičemž bylo zřejmé, že Zuzana Halfarová s Madde Ellilä budou útočit ve třetí části na hattrick.

Do souboje o třígólový zápis se záhy přihlásila dvěma zásahy také Michaela Šponiarová, ale nakonec se zadařilo jen švédské legionářce Madle. Ta ve 48. minutě využila přihrávky Šupákové a prudkou bombou pečetila svůj první takový zápis v české extralize.

Jednalo se o branku na 11:4 a bylo téměř jasné, že FBC v sobě síly na obrat, který by se rovnal asi podobnému zázraku, jakým je v konečném důsledku jeho postup mezi nejlepší čtveřici po úvodních zápasech s Bohemians, těžko najde. Přesto se prezentovalo alespoň hezkou brankou Kajfoszové na konečných 11:5, kdy kapitánka Ostravy z pěti metrů nechytatelně propálila Vávrovou.

Vítkovice jsou tak po druhé výhře v polovině své semifinálové cesty přes rivala z Ostravy. Před odvetami na půdě soupeře ale musí mít na paměti, že se prakticky před týdnem zachránil ze zdánlivě neřešitelného stavu 0:3 s Bohemians.