Vítkovice třikrát vedly, Chodov ale nakonec získal třetí bod

04. dubna 2017, Michal Dannhofer

Po televizním utkání je stav série 3:1 pro Chodov

Televizní kamery programu ČT Sport snímaly čtvrté utkání semifinálové série mezi Vítkovicemi a Chodovem. Poté, co v neděli vyhráli muži Vítkovic 5:3 a snížili stav série na 1:2, tak se napjatě čekalo, co předvedou o den později opět na hale SAREZA v Hrušovské ulici.

Všem, kteří chtěli utkání sledovat z pohodlí domova udělali čáru přes rozpočet hokejisté Brna a Hradce Králové, kterým ve čtvrtém semifinále zvlhl střelecký prach a jejich utkání došlo za stavu 0:0 k samostatným nájezdům.

Kdo tedy nebyl přímo v hledišti, tak neviděl nejpodařenější část zápasu z pohledu domácích: už ve třetí minutě se prosadil Hájek a byť o šest minut později vyrovnal Strachota, tak Vítkovice využily tlak, který získaly vyloučením Tyla a zásluhou Pešata šly do vedení podruhé.

Už za dohledu televizních diváků pak na začátku druhé části srovnal Dóža, ale vzápětí potrestal Strachotovo vyloučení gólovou parádou opět Hájek.

V tu chvíli ale rozehrál svůj velký zápas obránce hostí Pražan, posléze zvolený také za EXTRAHERO utkání. Dvěma slepenými brankami otočil vývoj skóre, za další dvě minuty se navíc prosadili Tyl s Pražákem a rázem to bylo 6:3 pro Chodov.

Domácí kouč Pavel Brus reagoval oddechovým časem, což zastavilo rozjetý Chodov, ale jen do konce třetí periody.

Na začátku poslední třetiny totiž novice v brance Gurkovského překonal Sýkora a byť vzápětí dokončil svůj hattrick Hájek, tak Chodov už neponechal nic náhodě a zvítězil poměrem 11:4, přičemž je nutno vyzdvihnout několik skvělých Gurkovského zákroků.

Série tak za stavu 3:1 pro Chodov přesouvá do Prahy, kde bude mít pražský celek k dispozici první mečbol k tomu, aby se po roce vrátil do Superfinále.