Herbadent srovnal juniorské finále s Vítkovicemi, také zde se rozhodne v Superfinále

16. dubna 2017, Michal Dannhofer / Florbal.cz

O mistyních se rozhodne za týden v Ostravě!

Celky Vítkovic a Herbadentu se letos neutkají o titul pouze v ženské kategorii. V pátek začalo také finále 1. ligy juniorek mezi těmito dvěma týmy a je jasné, že také tento souboj rozhodne jedno jediné utkání. Vítkovice totiž po výhře 9:6 nevyužily mečbol a den před ženským Superfinále podlehly Herbadentu poměrem x:x. O držitelkách titulu se tak rozhodne za týden opět v Ostravě.

Dva duely rozdílné jako den a noc zatím nabídlo finále nejvyšší soutěže juniorek. Vítkovice v pátek především těžily ze spolupráce Natálie Martinákové s Barborou Huskovou, která si obě zapsaly čtyři body a pomohly k výhře Ostravanek 9:6.

Vůbec známých hráček je na obou stranách požehnaně: kromě dvou zmíněných chytá za Vítkovice mladší sestra chodovské brankářky Hany Ranochové Michaela nebo Tereza Hanzlíková. Na straně Herbadentu pak hrají obránkyně Machková se Šulanovou nebo slovenská reprezentantka Bol´ová.

Nedělní zápas se pak prakticky rozhodl v první třetině. Herbadent měl více ze hry, byl agresivnější, a tak se dostal do vedení 5:1 poté, co se postupně trefily Janoušková, Beránková, Kovaříková, Řezáčová a Bol´ová, přičemž za Ostravanky dokázala kontrovat pouze Kolářová.

Od druhé třetiny se hrál poměrně vyrovnaný zápas, v jehož polovině se elegantním gólovým sólem blýskla Řezáčová. Herbadent byl následně lepší v první polovině poslední části, ve které uzavřela konečné skóre na 7:1 opět Lucie Řezáčová.

O držitelkách juniorského titulu se tak rozhodne za týden opět v Ostravě.