Pozlatí alespoň juniorky letošní vítkovickou sezónu?

20. dubna 2017, Redakce

Jednoduchá odpověď – uvidíme v sobotu 22.4.2017 v hale na Dopravce.

Zatím si dovolím z pozice fanouška zhodnotit cestu k tomuto malému Superfinále.

Pro úvodní boje play-off byl zvolen soupeř z druhého konce republiky, z Litvínova.

K prvnímu utkání došlo lehce překvapivě na půdě soupeřek, nicméně Bivojkám nebylo domácí prostředí nic platné a k dvojnásobné odvetě do Ostravy přijely podle plánu s porážkou.

SK Bivojky Litvínov - 1. SC TEMPISH Vítkovice - 3:6

Po příjezdu na sever republiky jsme zjistili, že zde máme nějakou špatnou pověst, neboť obsluha občerstvení nás počastovala hned ve vchodu invektivami typu „dostanete ranec a pojedete domů“. Kdo by to byl řekl? No nic, vraťme s k zápasu. Čekali jsme odhodlaného soupeře a taky tomu tak bylo. Soupeřky předvedly srdnatý výkon, o vítězství se rvaly, co to šlo, ale nakonec byly zlomeny. Přestože to nebyl z naší strany úplně povedený zápas, prosadila se kvalita týmu dána staršími hráčkami. O branky se postaraly: Natka po přihrávce Elišky, Lucka/Saša, Markéta/Natka, Eliška/Natka, znovu Lucka a na závěr Vlaďka po kombinaci se Sabrinou.

Na závěr po přečtení závěrečného komentáře trenéra domácích jsem se musel přivzdělat, a zjistil jsem si ,co je to ten ocelot. Právě k tomu to zvířeti byl přirovnán výkon domácích hráček. Možná nakonec srovnání s touto malou kočkovitou šelmou velikosti větší kočky bylo i příznačné 🙂

1. SC TEMPISH Vítkovice - SK Bivojky Litvínov 5:2

Odveta se nesla v podobném duchu. Soupeř chystal nějaké zónové obrany, pasti a jaksi pozapomněl na útok. A tak obr porazil Bivojky a prošel do dalšího kola. Zde lehce parafrázuji opět trenéra Litvínova. Z pohledu Vítek to bylo ubojované utkání, které se taky počítá. V Play-off už nikdo nedá nic zadarmo, to je jasné.

O branky se postaraly: Terky Zemanová/Hanzlíková, Terky Hanzlíková/Mikulová, Sabrina/Terka Zemanová, a 2x duo Vlaďka/Eliška.

Jako dalšího soupeře do semifinále jsme si zvolili tým Tatranu Střešovice. Soupeře, který hraje florbal a nebetonuje.

1. SC TEMPISH Vítkovice - PSN TATRAN STŘEŠOVICE 9:3

První gól si Terka Hanzlíková tak nějak zařídila sama. Vyvezla si míček z rohu, narazila si jej o brankářku a dorazila sama do brány. 1:0. Pak se projevil také soupeř a srovnal. Lehce se na naše hole vkrádala nervozita, místa na hru bylo dost, jen ty nohy kdyby samy běhaly. Na 2:1 zvyšuje opět Terka Hanzlíková, které do brankoviště namazala Terka Zemanová. Na 3:1 zvyšuje Bára, když jí míček vyveze Lucka. Jdeme si odpočinout do šatny.

Po přestávce hra začíná mít systém a řád, soupeř pochopil, že když bude napadat až za naší brankovou čarou, že zbytečně opustí střed hříště, na to rytířky spalují jednu šanci za druhou. Jakmile hrubě chybujeme v obraně, soupeř koriguje lehce na 2:3. Než ovšem soupeřkám narostly křídla, hned z bully zvyšuje na 4:2 Vlaďka. Uff, snad už se rozjede ten brankostroj. Za zmínku rozhodně stojí branka Báry na 5:2. Dostala křížnou přihrávku do volného prostoru. V pohledu jsem ji zahlédl tik zabijáka, nešla rovnou na branku, ale nejdřív si zkušeně pověsila jedinou obránkyni na záda a pak předvedla blafák brankářce a vymetla všechny pavučiny v síti co tam zbyly.

V třetí třetině pokračujeme v náporu, Terka Hanzlíková vysílá do samostatného nájezdu Terku Zemanovou a ta efektním bekhendovým blafákem zvyšuje na 6:2. Na hříšti je jen jedno mužstvo. Nikol z obrany typicky vyváží míček, tak dlouho hledá kolem sebe komu nahrát, až dá gól radši sama. 7:2. Soupeř sice lehce koriguje, ale závěrečný účet stanovuje Karolína Moravcová a Eliška.

PSN TATRAN STŘEŠOVICE - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:14

Očekávání, že soupeř se bude rvát na hranici možností se nepotvrdil. Resp. potvrdil, ale nebylo jim to mnoho platné. Opory týmu byly pošetřeny na večerní zápas žen o postup do extraligy, takže jsme nastoupili proti B výběru.

Protože jsem nebyl přítomen, nemohu sdělit náhodným čtenářům detaily, ale vezmu to přes kanadské body: Vlaďka (0+5), Terka Zemanová (3+0), Natka (2+1), Denisa (2+0), Eliška (1+1), Lucka (1+1), Markéta, Nikol, Sabrina, Terka Hanzlíková (1+0), Terka Mikulová (0+1).

No prostě přejeli jsme je s bravurou a jsme opět po roce ve finále !!!

1. SC TEMPISH Vítkovice – Herbadent FLORBAL JIŽNÍ MĚSTO 9:6

První finále se hraje v hale na Varenské a hlediště je zaplněné do posledního místa. Početný zástup fanoušků Herbadentu obsadil tribunu snad z 1/3, ostatní bylo v naší režii. A příprava nebyla ledajaká. Naše maminy se převlékly do dresů, vyrobily se třepetalky a dámy ve středních letech vypadaly jako roztleskávací dorostenky v nejlepších letech.

Finále začalo svižně z obou stran a skóre se měnilo poprvé až v 12té minutě, kdy skórovala Eva Barvíková střelou do vinklu. Do šaten jsme šli s jednogólovým náskokem a takovým mírným brněním u fanoušku v zádech, že to zas tak úplně nebylo ono.

Do druhé části nastoupily naše holky v lepším duchu a po chybě obrany jde Natka do brejku a pohodlně zvyšuje na 2:0. Soupeř sice koriguje na 2:1, ale pak dochází k hrubému faulu na Elišku a naše nejlepší střelkyně nedohrává zápas pro zranění kolena. Přesilovku sice nevyužíváme ani ve stavu 5 na 3, nicméně kombinace, jež neklapla v přesilovce, klapla později a Bára zvyšuje na 3:1, když ji namaže Natka. Posléze se prosazuje z dálky Markéta a je to 4:1. Soupeř se nevzdává a začínají dostihy ve skóre- 4:2. Následně 5:2 opět po kombinaci Natky se zakončující Bárou. A zase na 5:3 soupeř.

V třetím dějství dostihy pokračují, soupeř koriguje na 5:4, na to Terka Zemanová krásnou křížnou střelou zvyšuje na 6:4. Už by to chtělo soupeře dorazit, zvláště, když Míša Ranoška v bráně doslova čaruje. Asi se nám zdálo utkání málo dramatické, když jsme chybami v obraně nechali soupeře srovnat lehce na 6:6. No jestli nás přetlačí pražačky na 7:6, tak je po nás. Jenže to nedopustila Bára, které namazala výjimečně Denisa a pak Nikol střelou zpoza obránce definitivně přetlačuje vítězství na naší stranu. Na závěrečných 9:6 do prázdné zvyšuje Vlaďka.

První krok jsme zvládli, ale ten druhý měl být ještě sedmimílový a také že byl.

Herbadent FLORBAL JIŽNÍ MĚSTO - 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:1

Do Prahy tentokráte přijelo z Ostravy vše, co mělo ruce a nohy. Fandilo nás v hale rozhodně víc než soupeřkám. Kouknout se přijeli nejen rodiče a známí, ale také dorostenky a ženy, které se chystaly na Superfinále. Nikdo si nemyslel, že je přejedeme s přehledem, ale malá dušička v nás přece jen byla. Ovšem zprávy z týmu moc optimismu nevzbuzovaly. Přijela s námi jen jedna brankářka Míša, Eliška se sice rozcvičovala, ale víc jak třetinu neuhrála, Natka nebyla nasazena vůbec, takže kromě obrany naše sestava vypadala jako dobře připravený tým na finále dorostenek.

V první třetině soupeřkám vyšlo vše, na co sáhly, míčky se záhadně odrazily vždycky k nim, do brány zapluly i padáčky z půlky, no prostě jak se nedaří, tak se nedaří. Závěrečný účet 5:1 byl toho výmluvným mementem.

Do druhé třetině trenér stáhl sestavu na 2 pětky, abychom se alespoň pokusili o zvrat, nicméně došly jaksi útočnice. Situaci, kdy do útoku se stěhují 2 hráčky z obrany jsem již dlouho nezažil. Naštěstí jsme se v poli docela vyrovnali, Míša v brance se rozchytala, takže jsme soupeřky k ničemu vážnému nepustili, jenže oni také nás né. Že je v půlce hrací doby v podstatě po zápase, bylo jasné každému, jak na lavičce, tak v hledišti. Korunu všemu nasadilo zranění Terky Hanzlíkové, když ji prst málem přerazila soupeřka při došvihu.

Jak jsem zmínil v úvodu, definitivně se rozhodne v sobotu, kdy se pokusí hráčky juniorek pomstít Herbadent za porážku žen v Superfinále extraligy v O2 aréně. Pokud se to náhodou nepodaří, holky nezoufejte, maximálně Vám zkrátíme kapesné ( (, ze kterého se můžete vykoupit, pouze vyzvete-li nás kotelníky k vzájemnému zápasu. Máme Vám co vracet (.

Zapsal: Martin Mikula