Souboj šampionů se blíží!

13. září 2017, Pavel Palata

Oslava 25 let již za 10 dní...

Florbalisté Vítkovic oslaví čtvrtstoletí existence Soubojem šampionů v Porubě

Florbalový oddíl 1. SC Vítkovice patří na českou sportovní mapu již 25 let. To je fakt, který si zaslouží oslavu a vedení nezahálelo. V sobotu 23. září se tak v útrobách porubského zimního stadionu uskuteční souboj mezi Vítkovicemi a Tatranem Střešovice hned ve třech kategoriích: nejvyšší mužské a ženské soutěži, velkým tahákem také bude souboj klubových legend.

Vítkovice a Střešovice znamenají dva obrovské pojmy v českém florbalovém prostředí, jejich rivalita je podobná jako ta mezi Baníkem a pražskou Spartou, nebojíme se říci, že je stejná, jako mezi Realem Madrid a Barcelonou. Není tak lepšího soupeře pro pořádnou oslavu.

Tím spíše, že oba celky mají nově zástupce v obou nejvyšších soutěžích: ženy Vítkovic patří k tomu nejlepšímu, co domácí florbal nabízí, florbalistky Tatranu se zase do nejvyšší soutěže vrátily po roční přestávce.

Právě ženy odstartují odpolední program dne, následovat bude utkání legend, ve kterém nebude nouze o známá jména z minulosti na obou stranách. A jako zlatý hřeb bude následovat utkání Tipsport Superligy mezi celky 1. SC TEMPISH Vítkovice a Tatran Střešovice.

Celá akce se uskuteční v prostorách zimního stadionu v Ostravě-Porubě. Součástí bude bohatý doprovodný program a v dopoledních hodinách zápasy mládeže.

Na celou akci zve rovněž vedení klubu. „25 let florbalu ve Vítkovicích je událost, která si zaslouží oslavit. A s kým jiným tohle výročí oslavit než s našimi fanoušky a ostatní florbalovou veřejností,” zve prezident klubu Tomáš Krásný. „Ve Vítkovicích jsme všichni pyšní na to, jakou historii klub má, a že to dotáhl tak daleko a vysoko,” připomíná, že Vítkovice patří mezi českou elitu.

Na své kořeny oddíl nezapomíná. „Oslavami chceme vzdát poctu florbalové značce 1. SC Vítkovice, ale také všem těm, kteří stáli u zrodu klubu, kteří klub budovali a kteří se zasloužili o to, že je klub tam, kde je,” zakončil Tomáš Krásný.

Souboj šampionů 1. SC Vítkovice a Tatranu Střešovice

Datum: 23. září 2017

Místo: Zimní stadion v Ostravě-Porubě

Vstupné: 50,- Kč (vstupenky lze zakoupit pouze na místě)

Program

10:00 – zápasy dětí

14:00 – utkání Extraligy žen

16:00 – souboj legend

18:00 – utkání Tipsport Superligy.