Extraligový víkend přinese tři pikantní moravská derby, jste připraveni?

15. září 2017, Michal Dannhofer

V Brně vstupují do extraligy ženy, muži se utkají s Otrokovicemi!

Třetí zářijový víkend přinese vítkovickým fanouškům hned tři zápasy, z toho dva na hřištích soupeřů. Nejprve v pátek zahájí svou extraligovou sezonu ženy na půdě Židenic, o den později se v souboji neporažených týmů utkají muži Vítkovic s Otrokovicemi a nakonec se na Dubině přestaví ženy, které hostí v neděli FBS Olomouc.

Muži Vítkovic zatím byli ve dvou svých vystoupeních úspěšní, když porazili jak Bohemians, tak FBC Ostrava. Totéž se dá ale říct o soupeři z Otrokovic. Panteři totiž za dvě utkání neztratili ani bod, když porazili v základní hrací době jak Ústí nad Labem, tak Českou Lípu.

Tento víkend bude rovněž ve znamení přestupů, které se odehrály před sezonou. Do dresu Pantherů totiž zamířili Lukáš Pešat s Markem Švajným, když se přesuneme do žen, tak dres Židenic za branku rytířek vyměnila zase Nikola Příleská.

Židenické ženy se již nebudou moci spolehnout také na kanonýrku Andreu Dernerovou, respekt ale budí maďarská dvojčata Barbara a Brigitta Takács. A především, byly to právě Židenice, kdo porazil rytířky v jediném utkání základní části loňského ročníku.

Zajímavé bude také nedělní střetnutí s Olomoucí. Rytířky budou jasnými favoritkami, ale ani družinu trenéra Petra Dadeje nebude radno podcenit. Navíc se bude jednat o jediné ze tří utkání, které se odehraje na Dubině. Přijdete?

Tipsport Superliga
Hu-Fa Panthers Otrokovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 19.00, SH Štěrkoviště Otrokovice

Extraliga žen
K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek, 19.00, VUT CESA Brno I.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc
Neděle, 17.00, SC Dubina Ostrava