Pět svátečních bodů pro elitní rytířské týmy!

29. září 2017, Michal Dannhofer

Rytíři a rytířky zapisují další vítězství v českých nejvyšších soutěžích!

Svatý Václav přinesl do vítkovických luhů a hájů pět bodů ze šesti možných. Muži si poradili se Sokolem Pardubice, který zatím překvapivě čeří vody české nejvyšší soutěže, rytířky zase splnily roli favoritek a zvítězily nad Libercem. Oba elitní celky tak dosud neokusily hořkost porážky.

Pardubice prožívaly snový vstup do sezony a do Ostravy přijely hned za dosud stoprocentní Mladou Boleslaví. V první třetině ale byly aktivnější Vítkovice, což vyústilo v jejich dílčí vedení 2:1, když proti brance Janečka zasáhli Firda s Hájkem.

V polovině základní hrací doby navíc dobře umístil svůj projektil Jan Jastřembský a zdálo se, že domácí definitivně převezmou otěže utkání, na branku Pakosty navíc dokázal bleskově odpovědět Gál a udržel tak pro Vítkovice dvoubrankové vedení před začátkem poslední třetiny.

Vítkovice do poslední třetiny řádného času vstoupily ubráněným oslabením, nicméně následně inkasovaly z hole Pakosty při vyloučení jeho spoluhráče Dleska. 112 sekund před koncem navíc srovnal Janeček a muselo se prodlužovat.

Domácí florbalisté to zkusili ve čtyřech a nakonec slavili úspěch, když dokázali zastavit kontr hostí a zásluhou Rýpara ukořistili bod navíc.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Sokol Pardubice 5:4p
branky: 10. Ondřej Firda, 18. Lukáš Hájek, 30. Jan Jastřembský, 38. Ladislav Gál, 64. Josef Rýpar - 17. Michal Janeček, 37. Přemek Pakosta, 50. Přemek Pakosta, 59. Michal Janeček; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků:167; zásahy brankářů: Lukáš Souček 25 - Jakub Levínský 15; po třetinách: 2:1, 2:1, 0:2, 1:0;

Rytířky sice nastoupily bez zraněné Zuzany Šponiarové, ale poměrně rychle rozhodly o osudu utkání: v čase 5:43 vedly 4:0, což se ukázalo jako dostatečné. Liberecké florbalistky se sice – minimálně vizuálně – zlepšily, ale pět minut po polovině utkání prohrávaly již 1:10, když jejich jedinou úspěšnou střelkyní byla Pekárková.

Poslední perioda již byla relativně klidná, oba celky jednou skórovaly a upravily tak konečné skóre utkání na 11:3. Zajímavostí bylo vyloučení domácí brankářky Nikoly Příleské za držení.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Crazy girls FBC Liberec 11:3
branky: 3. Natálie Martináková, 4. Veronika Enenkelová, 6. Zuzana Halfarová, 6. Romana Kiecková, 11. Nikol Kubečková, 17. Barbora Husková, 32. Ivana Šupáková, 33. Ema Bartůšková, 34. Ivana Šupáková, 36. Barbora Husková, 51. Denisa Ferenčíková - 7. Oxana Šamanina, 38. Michaela Mlejnková, 42. Klára Leierová; rozhodčí: Petr Szilvási - Patrik Mik; vyloučení: 3:1; využití: 1:1; diváků: 61; zásahy brankářů: Nikola Příleská 9 - Marcela Štěpánová 32; po třetinách: 6:1, 4:1, 1:1;