Junioři zvládli nástrahy předkola úspěšně a postupují do TOP 12 KB-ligy!

02. října 2017, Tomáš Sladký

Ve skupině F předkola se naši junioři postupně utkali s Brnem, Havířovem, Ostravou, Otrokovicemi a s Olomoucí. Přinášíme souhrnný report z posledních tří zápasů.

Derby s FBC Ostrava rozhodla první třetina

Na takové zápasy se všichni těší, každé derby je speciální a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Vstup do zápasu se Vítkovicím absolutně nevydařil. Slepené dva góly Ostravy poznamenaly rytíře drastickým způsobem, ani přes nabídnutou přesilovku se nepodařilo odvrátit nepříznivý vývoj první třetiny, která nakonec skončila hrozivých 7:0 pro Ostravu! Z devíti střel prošlo za záda Jasioka hned 7 míčků, nešlo reagovat, náhradník Zerzoň den před zápasem onemocněl. Vítkovice zkusily začít znovu, zlepšený herní projev odměnil modrobílé třemi góly v druhé třetině a dávaly tak skvělým fanouškům (opět 211!) naději velkého dramatu v závěrečné části. Branka Petra Westa ve 47. minutě na 7:4 přiblížila Vítkovice k senzaci, následná promarněná přesilovka však rozhodla zápas. Nejen, že se nepodařilo snížit, naopak FBC dokázalo skórovat v oslabení. Zápas oba celky dohrávaly v otevřeném stylu a skóre se zastavilo až na 5:10 z pohledu Vítkovic.

Slovo trenéra: Co k tomu dodat, nevyšel nám nástup, všechno se zbytečně sesypalo, Ostravě tam navíc spadlo opravdu všechno. Po první třetině jsme byli na ručník, zaslouženě! Tohle se nám už nesmí stát, musíme se z toho ponaučit! Výkonem v druhé třetině jsme si dokázali, že zápas byl stále hratelný. Vedle fatální první třetiny pak zápas rozhodla nevyužitá přesilovka v polovině třetí třetiny, kdy jsme se mohli dostat na kontakt, místo toho jsme dostali gól a zhasla i poslední naděje.

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA - 1. SC TEMPISH Vítkovice 10:5
branky:
1. Daniel Flašar, 6. Jakub Nota, 10. Matyáš Šindler, 15. Matyáš Šindler, 17. Kamil Soják, 19. Martin Martiniak, 20. Michal Sládek, 49. Daniel Flašar, 51. Michal Sládek, 59. Michal Sládek - 22. Jakub Koch, 32. Jiří Besta, 39. Petr West, 47. Petr West, 60. Daniel Filip; rozhodčí:Lukáš Svrček - Radim Waliczko; vyloučení:3:4; využití:0:0; diváků:211; zásahy brankářů:Ondřej Kolajta 30 - Denis Jasiok 14; po třetinách:7:0, 0:3, 3:2.

Vítězný reparát na parketách v Otrokovicích

Hned další ráno se na státní svátek vydali junioři do Otrokovic. V začátku zápasu se odrážel tvrdý direkt ze souboje s FBC, Panteři dvakrát vedli, hra byla na specifickém povrchu velmi neurovnaná. I přesto se do šaten odcházelo díky dvěma zásahům Gattnara s vedením 3:2.

Druhá třetina pak byla střelecky nejpovedenější, Vítkovice navýšily vedení na 6:2 a směřovaly tak k jistotě postupu do elitní dvanáctky juniorské soutěže. Tu stvrdil efektní tečí na konečných 7:2 Pavel Balusek.

Slovo trenéra: Čekal jsem podobný průběh zápasu. Po včerejším šílenství v Ostravě bylo docela složité nastoupit do zápasu s čistou hlavou. Jsem rád za zlepšený výkon ve druhé třetině, výsledek 7:2 je asi zasloužený. Bohužel stále nabízíme našim soupeřům velké množství šancí jen díky naší zbrklosti a malému přehledu na hřišti. V hlavní části soutěže nám podobné výkony nebudou stačit k dobrým výsledkům, hráči musí začít plnit a vnímat veškeré pokyny, které se na střídačce začínají nebezpečně opakovat!

PANTHERS OTROKOVICE - 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:7
branky:
12. Jaroslav Lovecký, 14. Martin Janeček - 13. Pavel Balusek, 19. Rostislav Gattnar, 19. Rostislav Gattnar, 30. Radek Šomodi, 40. Rostislav Gattnar, 40. Lukáš Herblich, 55. Pavel Balusek; rozhodčí:Martin Hudeček - Pavel Rochovanský; vyloučení:4:2; využití:0:1; diváků:56; zásahy brankářů:Martin Vičánek 23 - Denis Jasiok 15; po třetinách:2:3, 0:3, 0:1;

Jasná výhra s Olomoucí jako razítko postupu!

Předkolo naši junioři zakončili tam, kde jej zahájili, tedy doma na Dubině. A stejně jako proti Brnu i tentokrát to bylo povedené utkání. Bez větších problémů zvládli mladíci generálku na hlavní část KB-ligy, když porazili nevýraznou Olomouc poměrem 13:2. střelecký um opět prokázal talentovaný dorostenec Tomáš Hanzlík, který skóroval čtyřikrát a čím dál více si ríká o místo v základní sestavě juniorského celku.

Slovo trenéra: Poslední zápas předkola nám vyšel dobře, kluci si s chutí zastříleli, dařily se nám situace řešit rychle a kombinačně. Když to řeknu upřímně, povinnost postupu mezi Top12 jsme splnili, teď teprve začne ta pravá sezóna, na kterou se moc těšíme!

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBS Olomouc 13:2
branky:
6. Rostislav Gattnar, 7. Lukáš Herblich, 15. Rostislav Gattnar, 24. Ondřej Sidunov, 28. Tomáš Hanzlík, 29. Daniel Lademberger, 36. Daniel Filip, 41. Daniel Filip, 44. Tomáš Hanzlík, 45. Martin Ulman, 53. Tomáš Hanzlík, 54. Martin Ulman, 59. Tomáš Hanzlík - 37. Adam Zmrzlík, 52. Lukáš Frydrych; rozhodčí:Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení:3:1; využití:0:1; diváků:72; zásahy brankářů:Denis Jasiok 26 - Václav Kovařík 27, Dominik Šobota 11; po třetinách:3:0, 4:1, 6:1.