Rytířky podlehly mistryním, muži si poradili s nováčkem

02. října 2017, Michal Dannhofer

Rozdílné výsledky elitních týmů Vítkovic

Extraligové celky již nejsou ve vítkovickém podání stoprocentní. Postaral se o to celek Tigers, který dokázal na Dubině otočit nepříznivě vyvíjející se zápas a ze stavu 0:2 si připsal celkovou výhru 4:3. Ženy tak utrpěly první ligovou porážku. Fanoušky potěšili alespoň jejich mužští kolegové, kteří si bez problémů poradili se superligovým nováčkem z Ústí nad Labem.

Ústí nad Labem využilo rozšíření soutěže a byť v dosavadních utkáních ukázalo, že se sobě rovnými celky bude a umí zápolit, tak na rytíře od začátku nestačilo. Už po třinácti minutách vedli domácí 3:0, dvakrát se prosadil Rýpar. Následně snížil Kolstrunk, ale do první sirény se ještě dokázal prosadit Hubálek.

Ve druhé části se po brance na 6:2 utkání definitivně zlomilo ve vítkovický prospěch. Rytíři stačili nasázet další čtyři branky a bylo jasné, že vedení 10:2 už je z pohledu Ústí prakticky neřešitelné. Potěšitelné ale je, že domácí florbalisté nepolevili a vyhráli také třetí třetinu dílčím skóre 4:2, celé utkání pak 14:4. Celkem sedm bodů si zapsal Lukáš Hájek, po pěti pak dvojice Hubálek – Delong.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Florbal Ústí 14:4
branky: 1. Ondřej Firda, 6. Josef Rýpar, 14. Josef Rýpar, 20. Jakub Hubálek, 23. Adam Delong, 29. Jakub Hubálek, 38. Josef Rýpar, 39. Adam Delong, 40. Lukáš Hrubý, 40. Lukáš Hájek, 43. Lukáš Hájek, 56. Jiří Besta, 58. Lukáš Hájek, 59. Jakub Hubálek - 16. Jakub Kolstrunk, 31. David Stummer, 46. Mikuláš Krbec, 52. Viktor Kopecký; rozhodčí:Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 3:4 + Jakub Koník 5; využití: 5:1; diváků: 127; zásahy brankářů: Petr Gurkovský 12 - Petr Weissgärber 6, Tomáš Fibiger 11; po třetinách: 4:1, 6:1, 4:2;

Ženy nastoupily proti Tigers, se kterým je kromě dubnové účasti v Superfinále pojila ještě jedna čistě statistická zajímavost: v dosavadních čtyřech kolech se oba celky utkaly se stejnými soupeři: Olomoucí, Tatranem, Židenicemi a Libercem.

Vstup do utkání měly rytířky lepší a na začátku druhé třetiny vedly díky dvěma zásahům Zuzany Halfarové 2:0, ale poté se misky vah převrátily na stranu Pražanek. Jistě chytající Příleská je sice dlouho dokázala držet na uzdě, ale nakonec se jim přeci jen povedlo utkání otočit.

Na konci druhé třetiny snížila šťastně Čapková, v úvodu třetí části Billá a když pak Tigers využily zásluhou dobře postavené Hyršlové přesilovou hru, tak to rázem bylo 3:2 pro Pražanky. Za dvě minuty poté navíc skórovala Kubišová a s akciemi Vítkovic to rázem vypadalo bídně.

K duhu jde domácím florbalistkám fakt, že si dokázaly při závěrečné power play vytvořit tlak, ale na víc než na snížení se nezmohly.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Ivanti TIGERS FK Jižní Město 3:4
branky: 11. Zuzana Halfarová, 23. Zuzana Halfarová, 58. Veronika Enenkelová - 36. Martina Čapková, 41. Denisa Billá, 47. Iveta Hyršlová, 49. Dominika Kubišová; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení: 1:2; využití: 0:1; diváků: 108; zásahy brankářů: Nikola Příleská 14 - Jana Christianová 28; po třetinách: 1:0, 1:1, 1:3;