Ženy přivítají Jičín, který v dosavadním průběhu soutěže nebodoval

05. října 2017, Michal Dannhofer

Čtvrtfinálový soupeř z minulé sezony se zatím trápí

Po půl roce se na Dubinu vrátí celek Jičína. Poté, co jej rytířky vyřadily ve čtvrtfinále minulého ročníku se s ním nyní utkají v rámci základní části nové sezony. Rytířky se budou snažit udobřit si fanoušky po minulé domácí prohře s Tigers 3:4, když ztratily nadějné vedení 2:0.

Jičín by k tomu mohl být ideálním soupeřem: v dosavadním průběhu soutěže se totiž týmu, který táhne duo Gabriela Žůrková – mimo jiné také hrající trenérka a Andrea Satýnková vůbec nedaří. V pěti odehraných utkáních nezískal ani bod, a to přesto, že již se utkal s celky, se kterými mohl a měl bodovat.

Postupně se totiž rozpadá to, co jej prakticky dostalo do minulého play off. Jičín dokázal v loňském ročníku – vyjma jednoho zápasu s Vinohrady – pravidelně porážet celky, které se následně umístily pod ním. Letos ale už opět prohrál s Vinohrady a navíc v minulém kole podlehl na domácí půdě Panthers. Je tedy jasné, že se potřebuje chytit, ale Vítkovice pro to nejsou ideálním soupeřem.

Vítkovické ženy sice ztratily neporazitelnost a na dlouhou dobu také Zuzanu Šponiarovou, ale s Jičínem by si měly poradit. Stále totiž musí bojovat o pozici na čele tabulky, která následně zajišťuje výhodnější pozici při volbě soupeřů v play off. Navíc se mohou před ostravským derby naladit zpět na vítěznou vlnu.

1. SC TEMPISH Vítkovice – KM automatik Jičín
Sobota, 7. 10. 15:30 hodin, SC Dubina Ostrava