Pikantnější než kdy dříve: Rytířky čeká derby na půdě soupeřek

12. října 2017, Michal Dannhofer

Ostravské derby bude mít v sobotu pořádný náboj, přijďte se podpořit rytířky!

V ženské nejvyšší soutěži nadešel čas ostravského derby. Je jasné, že se bude na co dívat, oba týmy v létě mohutně posilovaly a mají vysoké ambice, protože ani jeden z nich nechce chybět v premiérovém ostravském Superfinále, které bude v dubnu příštího roku hostit OSTRAVAR Aréna. Pikantérií je ale na celém duelu mnohem více.

Karty byly rozdány v Ostravě v posledních letech jasně: FBC, ať už trénované Michalem Mariánkem, tak následně v nové éře Jakubem Robenkem vstupovalo do zápasů s Vítkovicemi v roli outsidera, což je jeden z faktů, který se v ČPP Aréně rozhodli před sezonou změnit. Po vzoru mužského týmu pořádně posílili a přivedli například dvojčata Hudákovy, Viktórii Grossovou, Veroniku Rybičkovou nebo Timeu Patakyovou.

Pozadu ale nezůstaly také Vítkovice, které do svých řad získaly Nikolu Příleskou, Hanu Koníčkovou nebo Justynu Krzywak. V sobotu se to tedy v hale ostravského FBC hemžit velkými jmény nejen českého ženského florbalu.

Oba týmy zatím nemohou v sezoně úplně spokojeny: ostravský trenér Jakub Robenek své svěřenkyně dlouhodobě po utkáních pozitivně nehodnotí, Richard Urban zase zažil porážku v důležitém utkání s Tigers. Bitva o Ostravu tedy bude mít grády!

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava