Vítkovice mají ze Znojma vydřené 3 body!

13. listopadu 2017, redakce

Velmi náročný zápas mají za sebou muži, kteří na jihu Moravy vybojovali plný počet bodů až v samém závěru, ještě šest minut před konce prohrávali 4:3.

V první třetině toho moc k vidění nebylo. Jediným skórujícím, byl Adam Delong za asistence Martina Nehery. Za 26 sekund poskytnul Vítkovicím šanci k navýšení skóre Jakub Procházka, který se nechal vyloučit. Vítkovičtí, se však neprosadili.

Ve druhé třetině se hned v první minutě trefil Tomáš Kucharič, čímž vyrovnal na 1:1. Ve 37. minutě mohly Vítkovice, po vyloučení Jozefa Kriše, podruhé v zápase ukázat svou 65% přesilovku. Přesilovku využil Josef Rýpar. Bohužel, o minutu později vyrovnal Jíří Sláva. Do šaten se šlo tedy za stavu 2:2.

Třetí třetina se nesla v duchu vyloučení a vstřelených branek. První byl vyloučený Jan Šebesta. Znojmo se poprvé dostalo v zápase do vedení, když se trefil Petr Čihal. V 50. minutě vyrovnal vítkovický Marek Bräuer. Opět neuplynulo příliš mnoho času a Znojmo si vzalo vedení zpět díky Tomáše Kuchariče (4:3). V čase 54:11 byl vyloučený Daniel Krejčíř, odchovanec Vítkovic hrající právě za Znojmo, a Vítkovicím nabídl trestné střílení. K nájezdu se postavil Lukáš Hájek, který ale neproměnil, a tak hrály Vítkovice přesilovku. V přesilovce se trefil Lukáš Hájek a vyrovnal stav na 4:4. Tlak Vítkovic zesílil, Hándl nejprve skvěle zakročil znovu proti Hájkovi, ale napodruhé jej šťastně prostřelil Firda, ikdyž je v zápise uveden jako střelec rozhodujícího gólu Hájek (4:5). Znojmo zkoušelo hru v šesti, ale bezvýsledně. Josef Rýpar upravil skóre do prázdné branky na 4:6 z pohledu smutných domácích. Nejlepší hráč Vítkovic by po zásluze vyhlášen brankář Petr Gurkovský.

Slovo trenéra Pavla Bruse: "Dvě třetiny jsme si dneska vyhrát rozhodně nezasloužili. Bohužel jsem to trošku čekal. Hodně kluků na repre, pár jich léčilo zranění, nebyli jsme spolu a vytratila se lehkost z naší hry. V kombinaci s dobře připraveným Znojmem jsme si museli šáhnout do morálu. V tomto ohledu pro nás skvělé utkání. Z trápení jsme se vyhrabali a zápas otočili. Děkujeme soupeři za těžké utkání a díky také divákům. 6. hráč Znojma."

TJ Znojmo LAUFEN CZ - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:6

branky:22. Tomáš Kucharič, 39. Jiří Salava, 49. Petr Čihal, 53. Tomáš Kucharič - 14. Adam Delong, 38. Josef Rýpar, 51. Marek Bräuer, 55. Lukáš Hájek, 58. Lukáš Hájek, 60. Josef Rýpar; rozhodčí:Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení:3:1; využití:1:2; diváků:345; zásahy brankářů:Jan Hándl 21 - Petr Gurkovský 19; po třetinách:0:1, 2:1, 2:4;

Odkaz na fotogalerii ze zápasu: https://www.facebook.com/pg/tydenikznojemsko/photos/

Příští zápas: pátek 17.11., itteligence Bulldogs Brno x 1. SC Tempish Vítkovice (SH TEZA Hodonín!)


Petr Gurkovský jako nejlepší hráč zápasu