Rytířky čeká zajímavý dvojboj na Dubině, v neděli na derby!

15. listopadu 2017, Michal Dannhofer

V pátek hrají rytířky proti Bohemians, v neděli s FBC Ostrava

Dva zajímavé duely čekají v rámci prodlouženého víkendu vítkovické rytířky na Dubině. Nejprve přijede v pátek změřit síly celek FbŠ Bohemians, o dva dny později pak vypukne druhé ostravské derby této sezony. Takovou nabídkou nemůžete pohrdnout! ;-)

FbŠ Bohemians prošel před sezonou radikální proměnou a po letech experimentů odstartovali tříletý projekt, který má za cíl vrátit klokanky na čelní pozice nejvyšší ženské soutěže. Zatím se jim to daří poměrně obstojně: drží pátou příčku za elitní čtveřicí, která přeci jen zatím předvádí vyšší stupeň výkonnosti.

Hlavní postavou je Hana Poláková, stálicí v sestavě je Adéla Bočanová, která se ale poněkud překvapivě nefiguruje v základní nominaci na ženský světový šampionát. Zajímavostí je pak angažmá první Italky v nejvyšší soutěži, Guilie Nardi.

Posledním zápasem před reprezentační přestávkou, kterou vyplní ženské mistrovství světa, bude ten pravý bombónek, ostravské derby. Ne, nebude sice hrát Martin Tokoš, ale přesto se bude na co dívat. Jednak svou formu otestuje několik českých reprezentantek, ale nesmíme zapomínat také na slovenské „hvězdné války“, mezi vítkovickou ekipou v čele s kapitánkou Denisou Ferenčíkovou a ostravskou partou, vedenou dvojčaty Hudákovými.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
Pátek, 18.00, SC Dubina Ostrava

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 14.30, SC Dubina Ostrava