Duhová Aréna vyloupena

15. ledna 2007, CD

Vítkovice neztratily díky třem bodům z Pardubic kontakt se špičkou tabulky!

      Vítkovice zavítaly do Pardubic, do hokejové Duhové Arény, momentálně asi nejatraktivnější haly v ČR, ve které se hraje florbalová Fortuna Extraliga. Na utkání 15.kola Pardubice-Vítkovice si našlo cestu celkem 214 fanoušků a byli svědky vítězství hostující celku.

      Od začátku utkání to byly právě hosté z Vítkovic, kdo udával tempo hry. Skore otevřel v 7.minutě v poslední době výborný Jiří Mojžíšek, kterého vybídl ke skórování navrátilec Jan Vavrečka. Za půlminuty zvyšoval kapitán Martin Vladař již na 0:2. Rozdíl branek se mohl dále zvětšovat, ale šance zůstaly neproměněny. Naopak se prosadil samostatnou akcí domácí Bahník a snížil na 1:2.

      Hned v úvodu 2.třetiny se podařila spolupráce první obranné dvojici a Petr Kološ po přihrávce Jana Jelínka zvýšil. Pak přišel menší vítkovický útlum, ale z něj se hosté vymanili dalším gólem Vladaře v polovině zápasu. Do druhé sirény však Pardubičtí opět snížili na rozdíl jedné branky.

      V poslední třetině se trefil ještě Jaroslav Vaněk a po dobré kombinaci s Mojžíškem i sám kníže Jan a jelikož Daniel Grečmal již další míček za svá záda nepustil, odvážejí si vítkovičtí rytíři z Duhové Arény všechny 3 body.

      Jelikož Tatran i Brno dvé zápasy rovněž vyhráli, zůstávají Vítkovice na třetím místě extraligové tabulky s dvoubodovým mankem na vedoucí Tatran.