Juniorky si užijí Vánoce jako lídr své ligové soutěže!

18. prosince 2017, redakce

Vítkovické juniorky, obhájkyně mistrovského titulu, dokazují svou vysokou výkonnost i v letošní sezóně a přelom roku si užijí v čele tabulky!

Po odehrání 13 zápasů, získaly holky celkem 34 bodů a pouze dvakrát byly pokořeny.

Nejprve už ve druhém kole padly po boji v prodloužení týmu Ivanti Tigers JM 6:7 a pak v listopadu nečekaně na půdě Bivojek z Litvínova 4:5.

Ovšem od onoho nepovedeného výjezdu na sever Čech, znovu nasedly na vítěznou vlnu a nutno říci, že se se soupeřkami moc nepáraly. Postupně to odnesly:

Tatran Střešovice 8:1

Mladá Boleslav 13:4

Ivanti Tigers JM 9:1

FBC Ostrava 9:2

Právě tuto středu se už po druhé v sezóně střetly s městským rivalem FBC Ostrava (první zápas holky vyhrály 8:4) a na ČPP Aréně byl k vidění velmi pěkný a na hřišti i vyrovnaný zápas. Konečný výsledek 9:2 tomu sice vůbec neodpovídá, ale tohle to vítězství bylo letos asi nejvíce vydřené…. prostě derby, jak se sluší a patří!

FBC Bystroň Group Ostrava – 1.SC Tempish Vítkovice 2:9 (0:2, 1:2, 1:5)

Do zápasu vstoupily lépe hráčky FBC, vlétly do naší obrany s velkou aktivitou a nadělaly našemu týmu velké problémy. Vytvářely si hodně střeleckých šancí a nutily vítkovické holky k chybám. Jen díky výborné Viky Karasové v bráně, a jejím mnohdy zázračným zákrokům, jsme tento tlak ustáli a mohli postupem času získat jistotu na hokejky a orientaci na hřišti.

I my jsme si sem tam něco vytvořili, ale až individuální akce Barči Huskové našla cíl a otevřela skóre v náš prospěch. V první třetině měly pořád herní převahu domácí hráčky, a to i šance, ale prosadili jsme se znovu my a to konkrétně pěknou střelou z otočky Vlaďka Maděrová.

Ve druhé třetině se hra postupně vyrovnávala, vítkovické hráčky nacházely způsob, jak se dostávat z tlaku soupeřek, čím dál více udržovaly míček na hokejkách a dokázaly soupeřky rovněž dostávat pod tlak. Po snížení soupeřek na 2:1 z nenápadné střely, jsme 2x dokázali využít zmatku kolem branky soupeřek a díky důrazu Denisy Hyršové a Terky Zemanové jsme šli do kabin za stavu 4:1.

Třetí třetina byla z počátku vyrovnaná, soupeřky se tlačily do útoku, Viky Karasová byla v bráně stále jistá a i my jsme čím dál více dostávali soupeřky do úzkých. Do této doby jsme nebyli celkově moc produktivní, své šance jsme zahazovali až moc lehce, naštěstí se tuhle po křídle rozběhla Terka Gálová a křižnou střelou zvýšila na 5:1. Soupeř ovšem nekapituloval, brzy snížil a ještě křesal naději. Do klidu (teda relativního) nás dostala svou krásnou střelou z výjezdu Barča Husková. Závěr zápasu už jsme si pohlídali, soupeřkám už totiž docházel dech a hlavně těm klíčovým hráčkám. Zkusily power play při vlastním oslabení a tu nakonec ztrestala Terka Zemanová, po chvíli se stejná hráčka trefila znovu a oslavila hattrick, no a pečeť zápasu dala a to rovněž hattrickovou střelou Barča Husková.

Těžký zápas, holky zaslouží pochvalu za nasazení a týmový výkon. Cenné vítězství nad soupeřkami, které nedaly kůži lacino, ba naopak, museli jsme si šáhnout hodně hluboko na morál.

Sestava 1.SC Tempish Vítkovice

B > Viky Karasová a Petra Klečková

O > Terezie Gálová – Kája Moravcová – Markéta Kolářová – Sabrina Moravcová – Karolína Svobodová

Ú > Barča Husková – Míša Kubečková – Eliška Planková – Denisa Hyršová – Natka Hurníková – Terka Zemanová – Vlaďka Maděrová – Verča Janáčková – Terka Chlupatá

Do zápasů ligy juniorek letos ještě zasáhly:

Momentálně zraněné > Eva Barvíková, Nikol Kubečková, Viky Martináková, Saša Glasová

A dále > Kristýna Chaloupková - Barbara Jakubcová a brankářka Simona Pytlíková

Holky zaslouží za celý tento půlrok velkou pochvalu. Obhajovat pozice je vždy obtížné a ne vždy se to podaří. Letos to holky prozatím zvládají velmi dobře, výkony jsou slibné a jdou nahoru (i když špatné zápasy se samozřejmě taky našly).

Lídři týmu to táhnout, mladé hráčky se snaží, co můžou, a některé z nich se pomalu stávají oporami týmu a jejich individuální rozvoj je velmi potěšující.

Další zápasy čekají naše juniorky 13. a 14. ledna 2018, a tentokrát vycestují na palubovky FBŠ Jihlavy a Židenic. Rozhodně budou chtít navázat na současné výborné výsledky a herní pohodu tím, že si z Jižní Moravy a Vysočiny přivezou dvě vítězství.

Díky všem hráčkám a realizačnímu týmu juniorek Vítkovic, včetně řidičů, svačinářek a kotelníků a kotelnic.

Všem vítkovičákům i všem fanouškům florbalu, přejeme za juniorky Vítkovic krásné Vánoce a vše nejlepší do Nového roku.

*Tomáš Martiník