Ostravské derby juniorek vyhrály se štěstím Vítkovice

15. ledna 2007, Jiří Kroupa

V dohrávaném utkání v rámci 1. ligy juniorek proti sobě nastoupili v netradičním termínu pondělního večera domácí FBC Pepino Ostrava a hostující juniorky SSK Vítkovic.

     Nástup utkání vyšel lépe našim děvčatům, když nenápadnou akci Hanky Kubínové za brankou zužitkovala střelou z první Zuzana Kurková. Od té chvíle ale naše juniorky přestaly hrát a přenechaly iniciativu soupeři. Děvčatům vázla rozehrávka, zpracování míčku a podstatnou vetšinu osobních soubojů prohrávaly. Trest ale přišel až v závěru druhé třetiny, kdy si s naší obranou pohrála domácí Vojnarová a brankářce Vítkovic nedala z bezprostřední blízkosti šanci. Trest to byl zasloužený, neboť již právě zmiňovaná střelkyně častokrát zle zatápěla vítkovické defenzivě.

     Vítkovice sice působily aktivně a napadaly rozehrávku domácích, získané balónky ovšem rychle ztrácely a sami navíc chybovaly v obranném pásmu. Ve třetí třetině se hra přeci jen vyrovnala a po jednom z kvalitních forčekingů se se štěstím prosadila vítkovická Alena Novakovská. Pepino se nezdávalo a svou vysunutou obranou dělalo průvan v obraně vítkovických mladic. Řadu šancí pochytala skvěle hrající Lucie Kluzová, nebo měly střelkyně Pepina naštěstí pro nás vychýlenou mušku. Na začátku 11. minuty závěrečného dějství přidala pojišťovací gól Silvie Kovalská. Střelou z velké vzdálenosti vymetla horní část branky, i když je třeba si i sportovně přiznat, že nemalý podíl na inkasované brance měla golmanka domácího FBC. Zbývající minuty již hosté s vypětím všech sil ubránili, ale častokráte to bylo jen se štěstím nebo za pomocí drobných faulů.           

      Zápas příliš florbalové krásy nenabídl, šlo spíše o boj ve středu hřiště. Děvčata si nic nedarovala zadarmo a utkání tak mělo nádech typického derby. Mnoho osobních soubojů, faulů i pro ženský florbal netypických potyček. Domácí selhali ale v koncovce a tak se ze zisku bodů radovali hosté z Vítkovic. Ovšem těšit nás může jenom onen zisk bodů, po herní stránce toho naše plejerky moc nepředvedly a převážně po fyzické stránce za soupeřem viditelně zaostávaly.