Rytířky čeká výjezd do Prahy, postaví se klokankám z Bohemians

13. ledna 2018, Michal Dannhofer

Před finále Poháru České pojišťovny se bude hrát o důležité body

Rozhodující zápas finále Poháru České pojišťovny v Mostě je za dveřmi, rytířky ale předtím čeká ještě důležité výjezdní utkání na půdě Bohemians, ve kterém se bude bojovat o tři cenné body.

Vítkovice jsou zatím na třetí pozici extraligové tabulky a vzhledem na téměř současně hraný duel Chodova s Tigers se mohou virtuálně přiblížit nebo vzdálit prvnímu místu, které zatím drží celek Ivanti Tigers. Na druhé straně Bohemians drží aktuálně pátou příčkou mezi Ostravou a dalším pražským celkem – Panthers.

Bohemians před sezonou vyhlásili tříletý plán, který má vrátit zelenobílý tým do bojů o nejvyšší pozice. Po několika letech různých experimentů se vydaly cestou českých a mladých hráček, které do své nejvyšší výkonnosti teprve dorostou. Na druhou stranu, jak ukázalo třeba televizní střetnutí s Tigers, tak při maximální koncentraci jsou již nyní schopny být nepříjemné elitním týmům.

Při své hře se mohou spoléhat na tři stálice – brankářku Danielu Kreisingerovou, které případně zdatně sekunduje Jitka Omelková, ale také útočnice Adélu Bočanovou a především Hanu Polákovou. Vše výše popsané naznačuje, že rytířky rozhodně nečeká na Děkance nic snadného.

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.00, SH Děkanka