VÍTĚZKY POHÁRU: RYTÍŘKY PORAZILY VE FINÁLE CHODOV 7:5

16. ledna 2018, Redakce

Denisa Ferenčíková s Michaelou Šponiarovou zaznamenaly celkem šest branek

Vítkovické florbalistky obhájily pohárové prvenství a poté, co loni zvítězily ve Zlíně, si domů do Ostravy vezou také úplně novou trofej pro vítězky z dalekého Mostu. Na výhře 7:5 nad Chodovem se lvím dílem podílely slovenské legionářky Denisa Ferenčíková s Michaelou Šponiarovou, které vstřelily celkem šest ze sedmi branek. Vítěznou branku pak zaznamenala Barbora Husková.

Vstup do zápasu se přitom Vítkovicím vůbec nepovedl, po chvíli prohrávaly 0:2. Od té doby byly ale až do poslední desetiminutovky lepším týmem, navíc se fantasticky rozehrála Denisa Ferenčíková, která před koncem úvodní třetiny srovnala. Následně si bohužel slabší chvilku vybrala Nikola Příleská a Vítkovice tak po úvodní třetině prohrávaly, ale brankářka svou chybu především ve druhé polovině utkání odčinila.

Také ve druhé části totiž Vítkovice byly lepší a po další brance Ferenčíkové a zásahu Michaely Šponiarové rázem vedly 3:4. Zásluhu na tom mělo také několik jistých zákroků Nikoly Příleské.

Chodov sice na začátku třetí třetiny srovnal, bleskově ale odpověděla opět Michaela Šponiarová. Vítkovice následně ustály tlak a Barbora Husková zvýšila na 6:4. Chodov opět zatlačil a dokázal snížit, v posledních minutách ale Vítkovice opět podržela Nikola Příleská a kapitánka Ferenčíková rozhodla gólem do prázdné o výhře 7:5 pro Rytířky.

FLORBAL CHODOV - 1. SC Vítkovice 5:7
branky:
2. Gabriela Tožičková, 5. Tereza Urbánková, 20. Magdaléna Plášková, 43. Tereza Urbánková, 53. Gabriela Tožičková - 18. Denisa Ferenčíková, 19. Denisa Ferenčíková, 24. Denisa Ferenčíková, 40. Michaela Šponiarová, 43. Michaela Šponiarová, 47. Barbora Husková, 60. Denisa Ferenčíková; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 527; zásahy brankářů: Kristýna Provázková 18 - Nikola Příleská 20; po třetinách: 3:2, 0:2, 2:3;