Rytířky berou tři body za osm branek, porazily Židenice

29. ledna 2018, Michal Dannhofer

Soustředěný výkon vedl k vysoké výhře nad nepříjemným soupeřem.

Vítkovické rytířky udělaly další směrem k pravděpodobně rozhodující bitvě o vítězství v základní části s Ivanti Tigers v posledním kole, když v prvním a současně posledním domácím utkání v základní části v roce 2018 porazily brněnské Židenice 2018. Čtyřmi body se o to zasloužila Denisa Ferenčíková, o bod méně zapsala Michaela Šponiarová a dva body šly na konto Markéty Kolářové.

Zápasy mezi Židenicemi a Vítkovicemi bývají nepříjemné od doby, kdy brněnský klub působil ještě v Jedovnici, což už je – k jeho prospěchu – pěknou řádku let. Brněnský tým disponuje zkušeným jádrem, které obklopují talentované florbalistky.

Vítkovicím se povedlo do utkání dobře vstoupit a po první části vést 2:0, když se z tlaku po přesilové hře prosadila Koníčková a na konci třetiny úřadovala Michaela Šponiarová.

Druhá třetina byla v utkání nejvyrovnanější, avšak stále s převahou Vítkovic, které prakticky celé utkání kontrolovaly. Nejprve ale snížila Smutná, aby těsně před polovinou utkání vrátila Vítkovicím dvoubrankové vedení Romana Žurková.

V poslední třetině se misky vah definitivně a bohužel pro Židenice poměrně výrazně naklonily na stranu domácích florbalistek. Vítkovice po brankách Klapitové, Halfarové, Ferenčíkové, Ďuríkové a Kolářové nakonec zvítězily 8:1 a v extraligové tabulce jsou nadále druhé, tři body za Ivanti Tigers a bod před Chodovem.

Poslední čtyři utkání základní části odehrají rytířky na hřištích soupeřů, na Dubině se tak představí až v úvodních zápasech čtvrtfinále play off. Poslední kola rozhodnou nejen o tom, na jaké pozici rytířky skončí, ale také o tom, z jakých soupeřů si budou moci vybrat čtvrtfinálového a doufejme, že také semifinálového oponenta.

https://www.youtube.com/watch?v=cgHKG4dr_Dc&feature=youtu.be

1. SC TEMPISH Vítkovice - K1 Florbal Židenice 8:1
branky: 9. Hana Koníčková, 17. Michaela Šponiarová, 30. Romana Žurková, 41. Katarína Klapitová, 45. Zuzana Halfarová, 47. Denisa Ferenčíková, 51. Alžbeta Ďuríková, 59. Markéta Kolářová - 27. Eva Smutná; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 94; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 7 - Lenka Remešová 20; po třetinách: 2:0, 1:1, 5:0;

Jiří Velecký (1. SC TEMPISH Vítkovice): „Spokojenost se třemi body a zápasovým nasazením. V prvních dvou třetinách se nám vždy povedla úvodní desetiminutovka, pak hra ztrácela mírně na přesnosti a soustředění, částečně i únavou ze hry v tempu na dvě formace, v té poslední už to vydrželo celých dvacet minut.“

Jiří Starý (K1 Florbal Židenice): „První dvě třetiny se nám dařilo držet přijatelný výsledek, nutné je ovšem přiznat že jsme měli často štěstí. V třetí třetině začaly soupeři vycházet kombinace a bohužel pro nás bylo po pár minutách poslední části hry o zápasu rozhodnuto. My se nyní musíme soustředit na klíčové zápasy v bojích o play-off. Soupeři děkujeme za zápas a přejeme hodně štěstí do zbytku sezóny.“