Rytířky čeká výjezd do Olomouce, která nečekaně bojuje o play off

09. února 2018, Michal Dannhofer

Poslední výsledky ukazují, že na Vítkovice nečeká nic lehkého!

Reprezentační pauza je minulostí, je opět čas na nejvyšší ženskou soutěž. Platí to samozřejmě také pro vítkovické rytířky, které se vydají do Olomouce, aby v tamní sportovní hale, pojmenované po tragicky zesnulém hokejistovi Luďku Čajkovi čelily místnímu FBS.

Olomouc je jednoznačným překvapením druhé poloviny základní části. Svěřenkyně trenéra Petra Dadeje zažily raketový vzestup a nečekaná výhra na půdě Bohemians je na poslední chvíli dostala do bojů o play off. Když se na jejich situaci podíváme skrze reálie české nejvyšší ženské soutěže, tak pro ně budou klíčová především poslední tři kola, ve kterých by potřebovaly získat plný počet devíti bodů.

Zde ale nastupuje do úvahy jedno velké ALE: ani těchto devět bodů jim vzhledem k losu soutěže nemusí stačit, velice by se jim hodil další nečekaný zisk proti elitnímu týmu. A už v minulém kole proti Ivanti Tigers mu byly až nečekaně blízko, pražským favoritkám se povedlo zvítězit pouze 5:4.

Snadnou pozici nemají ani vítkovické rytířky: bojovná družina Richarda Urbana totiž musí být stále stoprocentní, aby si případně zajistila, že v posledním utkání základní části půjde v souboji s Ivanti Tigers o první místo po základní části.

Další náboj tomuto utkání dodává fakt, že v dresu soupeře nastoupí několik hráček, které prošly Vítkovicemi s FBC Ostrava.

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc