SUPERLIGA: Vítkovice prohrály na Spartě 7:2.

26. února 2018, redakce

Velmi bezzubý výkon proti urputnému soupeři zapříčinil porážku se Spartou, která si udržela šanci v boji o čtvrté místo.

V předposledním 25.kole Tipsport Superligy se muži představili proti Spartě a na zápas nebudou vzpomínat v dobrém. Do Sparta Arény přišlo 285 diváků,kteří tvořili bouřlivou atmosféru a celkem viděli 9 branek.


V 5. minutě si připsal další kanadský bod Lukáš Hájek, když otevíral skóre zápasu. V 8. minutě přišlo vyrovnání z čepele Roberta Košira. Vítkovice si na konci první třetiny zahrála přesilovou hru, ale bohužel bezúspěšně. Stav po 1.třetině 1:1.

Do druhé třetiny se vstupovalo v 5 hráčích na obou stranách, ale hned ve 2.minutě druhé třetiny byli vyloučeni sparťanský Matěj Pruner a vítkovický kapitán Tomáš Sladký. Ve 30. minutě si Vítkovice zahrály pro změnu oslabení, když rozhodčí Černý s Janouškem vyloučili Jakuba Hubálka za branění ve hře. Sparta početní výhodu využila a zvýšila na 2:1. Než se rytíři vzpamatovali z obdrženého gólu, tak v jejich síti přistál další míček, tentokrát z hole Krejči a Sparta utekla o 2 góly. Ve 35. minutě se hrálo opět 4 na 4, když byl podruhé v zápase vyloučen kapitán Vítkovic Tomáš Sladký a sparťanský Ježek. Hru 4 na 4 přestály oba týmy bez gólu. Stav po 2. třetině 3:1 pro Spartu.

Bohužel Vítkovicím nevyšel ani vstup do poslední třetiny, když hned v 52 vteřině po čtvrté inkasovali. A v 52. minutě už šlo do tuhého. Sparta přidala pátou branku do Součkovy branky a trenéři Pavel Brus a Karel Ševčík na to zareagovali timeoutem. Bohužel Sparta přidala šestou branku a do konce zápasu zbývalo 5 minut. V 56. minutě korigoval na 6:2 Jakub hubálek. Vítkovice šly do šesti, ale bohužel Robert Košir využil zaváhání a míček trefil do prázdné branky. Stav po 3. třetině 7:2.

Komentář trenéra hostů pana Pavla Bruse: Dneska hodně podrážděné utkání. Gólman soupeře zachytal. Některých věcí je mi líto.



ACEMA Sparta Praha - 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:2

branky:8. Robert Košir, 32. Milan Garčar, 34. Jan Krejča, 41. Robert Košir, 52. Michal Kareš, 56. Milan Garčar, 59. Robert Košir - 6. Lukáš Hájek, 57. Jakub Hubálek;rozhodčí:Petr Černý - Jiří Janoušek;vyloučení:3:3;využití:0:0;diváků:285;zásahy brankářů:Martin Beneš 15 - Lukáš Souček 12;po třetinách:1:1, 2:0, 4:1.

V posledním kole základní části hostí Vítkovice trápící se Brno. Pro totu generálku před playoff se chystá také speciální akce pro fanoušky!
4. 3. 2018 - 26.kolo- 1.SC TEMPISH Vítkovice x itelligence Bulldogs Brno – SC Dubina