Vítkovice počtvrté porazily Tatran a postupují do SEMIFINÁLE!

21. března 2018, redakce

Muži v úterý 20.března sehráli 5. čtvrtfinálový duel s Tatranem. Před fantastickou kulisou nakonec slavili postup!

Od začátku zápasu jsme mohli vidět rychlý kombinační florbal. Do zápasu ale vkročili lépe Pražané, když v čase 15:44 tečoval Milan Meliš přihrávku Jana Kolíska do brány. Hned na začátku druhé třetiny byl vyloučen tatranský Marek Deutsch na 2 minuty za nedovolené bránění a dal tak šanci domácím, kdy v čase 22:17 vstřelil první branku Vítkovic Josef Rýpar. O 3 minuty později po přihrávce Josefa Rýpara rozvlnil sítě Tatranu Adam Delong a dostal tak Vítkovice poprvé v zápase do vedení. V polovině základní hrací doby usedl na trestnou lavici Lukáš Hájek na 2 minuty za blokování hokejky. Po 30 sekundách v početní výhodě se mohli radovat střešovičtí, když Jakub Slavík srovnal na 2:2. V čase 35:34 byl na trestnou lavici vyslán Tatranský kapitán Marek Beneš za zdržování hry. Bohužel vítkovičtí přesilovku nevyužili, ale nechybělo málo a Jakub Hubálek mohl navýšit skóre, jeho střela se jen otřela o brankovou konstrukci. Na trestnou lavici usedl také kapitán domácího celku Tomáš Sladký za sekání a bohužel Pražané přesilovku zúročili, gólem do šatny se v čase 39:38 opět zapsal mezi střelce Milan Meliš. Ve třetí periodě byli hráči Vítkovic v častějším držení balónku než hosté a gól se musel zákonitě dostavit. Přišel až v 53. minutě po přihrávce Lukáše Řezaniny na Josefa Rýpara, který poslal míček za záda Michala Rebra a srovnal tak na konečných 3:3 v základní hrací době. I ve čtvrtém vzájemném po sobě jdoucím utkání v této sérii se prodlužovalo. A také tohle prodloužení bylo úspěšně, protože v čase 64:32 poslal Lukáš Řezanina Vítkovice do semifinále.


V semifinále vyzvou Vítkovice pražský Chodov. Semifinálová série začíná o velikonočním víkendu v Praze!

Komentář trenéra domácích Pavla Bruse: Jsem rád, že jsme po dlouhé době postoupili v play-off v domácí hale před nejlepšími fanoušky. Tatran nás perfektně prověřil na semifinále. Teď si chvíli odpočineme a připravíme se ještě lépe na semifinále. Děkujeme soupeři za kvalitní sérii.

1. SC TEMPISH Vítkovice –Tatran Teka Střešovice 4:3p

branky: 24. Josef Rýpar, 27. Adam Delong, 54. Josef Rýpar, 65. Lukáš Řezanina - 16. Milan Meliš, 32. Jakub Slavík, 40. Milan Meliš; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:3; využití: 1:2; diváků: 673; zásahy brankářů: Lukáš Souček 9 - Michal Rebro 25; po třetinách: 0:1, 2:2, 1:0, 1:0.