SEMIFINÁLE ŽÁDNÉ SVÁTKY NEZNÁ! JE TADY VRCHOL SEZONY – BITVA O OSTRAVU

30. března 2018, Michal Dannhofer

Dámy a pánové, bude se na co dívat!

Pokud přijmeme za svou tezi, že Superfinále je pouze jedno utkání, tak extraliga žen na přelomu března a dubna doputovala na svůj vrchol. V boji o medaile zůstaly čtyři nejlepší týmy, tedy Vítkovice, Ivanti Tigers, Chodov a FBC Ostrava, které se utkají v městských sériích o to, kdo se 21. dubna popere o zlato v OSTRAVAR Aréně!

Obě série slibují nesmírně zajímavé boje, na webu Vítkovic se pak logicky budeme soustředit na tu ostravskou mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava, která letos slibuje napětí v každé minutě.

Florbalistky Vítkovic jsou favoritkami, vyhrály oba vzájemné zápasy v základní části a pohárové semifinále navrch, ne nadarmo se ale říká, že play off je úplně jiná soutěž.

Oba týmy v létě mohutně posilovaly, na Dubině se tak objevily například brankářka Nikola Příleská, univerzálka Hana Koníčková nebo polská střelkyně Justyna Krzywak, FBC si zase pořídilo slovenskou legii v čele s dvojčaty Hudákovými.

Přes klopýtnutí v úvodním kole s Panthers Ostrava naplnila papírové předpoklady na čtvrtém místě dlouhodobě nahradila Bohemians, Vítkovice se rovněž rozjížděly pomaleji, v druhé polovině základní části ale zvládly důležité zápasy a kromě prvenství v základní části zvedly nad hlavu také Pohár České pojišťovny.

Semifinálová série mezi oběma rivaly bude jednoznačným kořením velikonočních svátků, které extralize žen stopku nevystavily. Úvodní dva duely se odehrají na Dubině a rytířky Vás zvou následujícím videem.

1. zápas semifinále: 1. 4. 2018, SC Dubina 18:00
2. zápas semifinále: 2. 4. 2018, SC Dubina 16:00