Rytířky vedou 2:0, vítězství se ale nerodila snadno

03. dubna 2018, Michal Dannhofer

Oba zápasy skončily vítězstvím Vítkovic o jednu branku

Vítkovické rytířky zvládly dva úvodní semifinálové zápasy a poté, co stoprocentně využily domácího prostředí vedou v sérii s FBC Ostrava 2:0 na zápasy. Obě vítězství se nerodila lehce, o to více jsou cennější. Především druhé utkání, které rytířky otočily v posledních dvaceti minutách je ukázkou jejich morálky.

První zápas se vyvíjel mnohem lépe. Rytířky vedly 1:0, Andree Pastuškové se ale povedlo rychle srovnat. Rozhodující pasáž se odehrála na přelomu první a druhé třetiny, kdy Vítkovice utekly do tříbrankového vedení za skóre 4:1. Kristíně Hudákové se sice povedlo snížit, ale za necelé čtyři minuty Natálie Martináková vrátila Vítkovicím tříbrankové vedení.

Domácím florbalistkám se poměrně dobře dařilo bránit také ve třetí třetiny, ve které dlouho nepustily FBC do potřebného tlaku, to vše se ale změnilo s příchodem power play po oddechovém čase. Tehdy se Ostrava dokázala dostat do tlaku, dvěma góly ale pouze snížila na konečných 5:4 pro Vítkovice.

Za stavu 1:0 pro Vítkovice se tak oba týmy sešly také v pondělí a hrálo se úplně jiné utkání. Ostravě se tentokrát povedl nástup a po první části vedla 3:1. Ve druhé třetině dokázala snížit aktivní Klapitová, velké věci se ale začaly dít až po druhé přestávce.

V čase 43:59 se nejprve prosadila Kapcová a s Vítkovicemi to vypadalo špatně, pak ovšem začal velký obrat. Během dvou minut se prosadila Eliška Planková s Justynou Krzywak a za dalších sedmnáct sekund poslala Vítkovice do vedení Koníčková.

Efektním gólem vyrovnala na 5:5 Paulína Hudáková, vzápětí sice dala branku Husková, jenže ta nebyla uznána pro hru vysokou holí. O osudu utkání tak rozhodla Ďuríková, která v 54. minutě napřáhla z poloviny hřiště a využila toho, že jinak dobře chytající Tomšová přes dvě hráčky nemohla míček vidět.

Vítkovice na rozdíl od prvního duelu následně ustály power play a do odvet na ČPP Aréně půjdou za vedení 2:0.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 5:4
branky: 6. Denisa Ferenčíková, 18. Natálie Martináková, 19. Michaela Šponiarová, 21. Ivana Šupáková, 27. Natálie Martináková - 11. Andrea Pastušková, 24. Kristína Hudáková, 56. Nela Kapcová, 60. Kristína Hudáková; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 3:2; využití: 1:0; diváků: 250; zásahy brankářů: Nikola Příleská 17 - Veronika Tomšová 17; po třetinách: 3:1, 2:1, 0:2;

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 6:5
branky: 14. Katarína Klapitová, 29. Katarína Klapitová, 48. Eliška Planková, 50. Justyna Krzywak, 51. Hana Koníčková, 54. Alžbeta Ďuríková - 2. Andrea Pastušková, 16. Kristína Hudáková, 19. Zuzana Šuranyiová, 44. Andrea Pastušková, 51. Paulína Hudáková; rozhodčí: Pavel Hála - Vladimír Hála; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků:238; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 10 - Veronika Tomšová 18; po třetinách: 1:3, 1:0, 4:2;