Lukáš Souček: Očekávám, že budeme mít opravdu domácí prostředí!

16. dubna 2018, redakce

První z předfinálových rozhovorů nabízí zajímavý pohled vítkovické brankářské jedničky na "Super"finále!

Lukáši, byl jste účastníkem všech Superfinále, ve kterých Vítkovice hrály. Jak na ně vzpomínáte?

Pro nás florbalisty je to v první řadě netradiční zápas, protože obvykle v takových halách nehrajeme. Je to proto vždy něco nového, a nic na tom nemění ani fakt, že už to bude pro mě už páté Superfinále. Přesto bude pocit v zápase zase úplně jiný! A kdybych se měl ohlédnout za těmi předchozími, musím přiznat, že si je vlastně moc nepamatuji. Člověk se v daný moment asi až moc soustředí a vnímá možná jen tu atmosféru v hale, ale aby mu něco konkrétního utkvělo v paměti, se říct nedá.

Teď vás čeká spousta novinek – dvakrát jste hráli proti Střešovicím i Chodovu, hrálo se vždy v Praze, kdežto teď vás čeká Boleslav v Ostravě?

Na to, že to je v Ostravě, jsme se všichni strašně těšili. To byl vlastně jeden z našich hlavních hnacích motorů k tomu, abychom v něm účinkovali. Myslím si, že budeme mít mnohem větší podporu, než tomu bývalo v Praze. No a Boleslav - ještě jsme s nimi takový zápas nehráli a rozhodně nechceme být znovu u toho, abychom gratulovali novým mistrům. Proti Chodovu to před dvěma roky stačilo. Úplně novému mistrovi dělat sparing opravdu nechceme.

Očekáváte bouřlivou kulisu o které se všeobecně mluví?

Už jen pro to, jaký je zájem o lístky, mám pocit, že bude lidí, kteří nám budou nahlas fandit, bude daleko více než v předchozích Superfinále. Ano, myslím si, že v hale bude o hodně více vítkovických fandů, kteří nás navíc budou podporovat. Takže ano, čekám, že budeme mít opravdu domácí prostředí.

Jak byla trnitá cesta do Superfinále?

Základní část proběhla až na ten konec, který pak ovlivnil i začátek play-off, celkem v pohodě. Úvod s Tatranem pak byl ovlivněn trochu tou letargií, za což jsme zaplatili. Na druhou stranu to ale byla facka. Obě série v play-off nakonec skončily shodně 4:1 na zápasy, ale nedá se říct, že by to byly jednoduché zápasy. Stačí se podívat na jednotlivé výsledky. Myslím si, že o tom, kde teď jsme, rozhodovaly malinké detaily a mohlo se stát cokoliv.

Máte pocit, že tým je hladový po úspěchu?

Teď vyhrál dvakrát za sebou Chodov, kterému jsme jednou podlehli v Superfinále a jednou jsme na něj nestačili v semifinále. I kvůli tomu bych řekl, že ano. Teď jsou tu navíc starší hráči, což v těch předchozích sezonách nám možná trochu chybělo. Měli jsme mnohem mladší tým, teď nám nechybí zkušenost! Ti starší hráči navíc ví, že už třeba moc příležitostí k zisku titulu mít nemusí, proto oni sami podle mě stáhnou tým a vyburcují ho do maxima. Na druhé straně je tady i dost nových hráčů, kteří pro změnu žádný titul ještě nevybojovali. I díky tomu všemu bych řekl, že hlad je o dost větší než byl předloni proti Chodovu. Tehdy jsme totiž byli kromě jiného po těch dvou náročných sedmizápasových sériích docela vyplivnutí.