Mustang čeká klíčový zápas

03. února 2007, CD

B-tým Vítkovic čeká jeden z klíčových zápasů sezony. A to dokonce s nikým jiným, než s C-týmem Pepina Ostrava! První vzájemný duel skončil v nervydrásajícím konci nakonec smírně 2:2. Mustang se teď pohybuje na tenkém ledě. Osmá pozice v tabulce znamená jistý sestup. Do konce zbývá 8 zápasů.

      V roce 2007 se Mustangu příliš nedaří. Ze čtyř duelů vyhrál pouze jeden, a to s posledními Fencers Havířov (8:2). Dva zápasy prohrál o jedinou branku (3:4) a s výborným Lichnovem dostal výprask 0:6.

      Tým vedený reprezentantem Tomášem Sladkým se navzdory velkému očekávání nepohybuje ve vyšších patrech tabulky, ba naopak jej pravděpodobně čekají záchranářské práce. Jelikož se, i díky přechodů na krajský systém, v příští sezoně SM přebor mužů zužuje ze tří divizí na dvě, spadne o ligu níže velký počet týmů. Jistě padá posledních 5 týmů divize III, kterou kromě Mustangu hraje i dalších 11 celků. Do konce soutěže zbývá 8 zápasů, Mustang je na jistě sestupové 8.příčce.

      Dle statistických prognóz čeká za týden Mustang jeden z klíčových duelů sezony. Na turnaji se potkají s nepříliš silným Hlučínem, ale hlavně s domácím Pepinem C. Tento zápas hodně napoví, jak na tom ve skutečnosti vítkovický tým je.

      Fanoušci jsou připraveni jít na ostravskou halu Sarezu na Hrušovské ulici v Přívoze ve velkém počtu a své oblíbence podpořit ze všech sil. Mustang ale nastoupí již bez Martina Lopoura, který odjel sbírat florbalové zkušenosti do Dánska, kde bude trénovat s týmem Kobenhavn IK. Pravděpodobně také nastoupí bez dlouhodobě zraněného kapitána Jiřího Čaňa. Se zdravím také momentálně laboruje jeden z tahounů týmu Jiří Velecký.
      "Pokud by Jirka nenastoupil, znamenalo by to pro nás velké oslabení." posteskl si kapitán týmu Roman Sladký. "V takovém duelu budeme potřebovat kromě nasazení a hladu po gólech hlavně zkušenosti a ty Jirka rozhodně má." naráží na dlouhou Veleckého kariéru. Ani tým soupeře není tvořený žádnými florbalovými zelenáči. Vždyť za C-tým Pepina nastupuje v brance Petr Šrámek, který momentálně zažívá comeback v extralize, Dalibor Foldyna, Otto Kubiš a další velezkušení florbalisté.

      "Chci porazit nenáviděného protivníka. Určitě se s nimi nebudeme mazlit, florbal se nehraje v rukavičkách. Zvláště s Pepinem ne." je jasné zlému muži sestavy Ondřeji Slováčkovi. První vzájemný duel to jasně dokázal. Utkání nakonec skončilo smírem 2:2, když v poslední minutě prostřelil Davida Chytku v brance Mustangu Foldyna. Mustang měl v posledních vteřinách ještě výhodu dvou trestných úderů na brankovišti Pepina, ale branka z toho bohužel nebyla.
      Právě remízy společně s tříbodovým systémem jsou také jedním z kamenů úrazu Mustangu. Letos jich nasbíral nejvíce a to jej tabulkově také hodně sráží.

      Trenér týmu Tomáš Sladký se také nad důležitým duelem hluboce zamýšlí. "Tento zápas budu určitě velice těžký. Budeme muset vycházet ze zajištěné obrany. Pokud budeme plnit taktické pokyny a budeme efektivní v zakončení, můžeme pomýšlet na vítězství."

      Mustang je živ svým srdcem. Bojovníky jako Ondřeje Bojka či Zdeňka Pavlištíka abyste v českých florbalových luzích a hájích pohledali.
      Velké derby 1.SC SSK Vítkovice Mustang B - FBC Pepino Ostrava C vypukne na Sareze Hrušovská v neděli 11.2.2007 v 9:10.