Juniorky: Kvantita nemusí být zárukou kvality!

05. února 2007, Jiří Kroupa

Série bez inkasované branky se tak už natáhla na 242 minut!


      Pro vítkovické juniorky platí stejně jako pro muže, že disponují příliš úzkým kádrem a jakékoliv absence jsou o poznání zřetelnější. Sobotní ranní sraz před odjezdem do Havířova tak spíš připomínal sešlost ping-pongového týmu. Chyběly Kovalská, Vahalová a Kůrková dorazila nemocná rovnou z postele pouze na první zápas.

Vítkovice – Frýdek-Místek 4:0 ( 2x Beňová, Urbánková, Minarčíková)

Sedm hráčů do pole, jeden brankář a trenér. I takto vypadá nástup k utkání první ligy juniorek. Soupeř na tom byl však úplně stejně, neboť se mu v průběhu hry zranila jedna útočnice. Klasický zápas juniorek. 45 minut hrací čas = 40 minut míček na lopatách vítkovických mladic. Po dlouhé době se ale prosadili hlavně obránci střelbou z dálky a i když mohla děvčata skŕovat vícekrát ( Horáková Tereza neproměnila trestné střílení), tak rozhodující jsou tři body a nula v kolonce obdržených branek.

Vítkovice – Havířov 2:0 (2x Urbánková)

Vítkovice – 6 hráčů do pole, brankář a trenér. Havířov – 18 hráčů do pole, brankář a reprezentační trenér juniorek. Ano, ale kvantita nemusí být zárukou kvality, která byla, je a bude na straně Vítkovic. Již první minuty naznačily, že největším soupeřem juniorek bude čas a ubývající síly. Domácí vyrukovali s vysunutou obranou a zle napadali rozehrávku našich girls. Ty mají ovšem ve svém středu Terezu „Prcka“ Urbánkovou, která se po individuální akci prosadila střelou z větší vzdálenosti. Již v druhém dějství ale soupeř začal čím dál tím více kousat a řada jeho šancí volala po góle. Leč vynikající brankářka Kluzová v kombinaci s havířovskou nepřesnou střelbou znamenaly pro domácí nepřekonatelný problém. A tak se o slovo opět přihlásila „repre girl“ Urbánková. Rychlý brejk do otevřené obrany Pegersu zakončila střelou z voleje. Skákavou asistenci si připsala Beňová. Třetí třetina byla pro naše plejerky třetinou krizovou. Útočné snahy Havířova sice dobře eliminovaly, ale na útok již nebyly síly. Havířov ovšem ze svého platonického tlaku hrozil jen výjimečně. Buď netrefovaly vůbec branku, nebo Kluzová vytahovala z rukávu extraligové zákroky. Závěr už si naše teenagerky pohlídaly a zostudily tak domácí výběr.

Série bez inaksované branky se tak protáhla na neuvěřitelných 242 minut ( = 4 hodiny a dvě minuty). Defenziva juniorek v čele s golmankou Kluzovou tak šlape na jedničku a za to zaslouží celý tým pochvalu. Jen doufejme, že příští zápasy už tým nebude muset absolovat v ping-pongové sestavě.