Mladší žáci A opět uspěli na 100%

13. února 2007, Řeha

V sobotu 10.2.2007 družstvo mladších žáků A sehrálo dvojutkání v rámci 16. kola severomoravské ligy mladších žáků divize II. Čekal je šlágr jak tohoto kola, tak možno říct i celé ligy a tím bylo utkání s druhým celkem pořadí Torpédem Pegres Havířov. Druhým utkáním bylo měření sil se 7. celkem ligy Škorpióny z Ostravy – Poruby.


 

     Sestava Vítkovic do tohoto dvojutkání ještě nebyla kompletní. Pro zranění a nemoc nenastoupili ještě Ondra Ohanka, Vojta Mohyla, David Záhořanský a další. Nicméně byli zastoupeni mladšími hráči. Vyzdvihnout nutno výkon Lucie Šrotové, která byla poprvé nasazena v tak důležitém zápase. A měla šance i skórovat. To, že ji soupeři brali jako rovnocenného soupeře, dokládá i hrubý nešetrný zákrok na ni, kdy ji v zápase havířovský obránce přišpendlil na mantinel.

 

     Ale teď k zápasům. Utkání s Havířovem mělo nečekaný průběh. Prvním překvapením byla první třetina. Při utkáních prvního s druhým je očekávána určitá vyrovnatost sil, ale naši kluci soupeře zatlačili a nepustili jej praticky k ničemu vážnějšímu a skóre utěšeně rostlo. V čase 3:36 skóroval Matěj Graca,  v 8:09 pak Jarda Janíček a skóre první třetiny uzavřel v čase 9:54 Tomáš Kasinec. Druhým překvapením byl nástup vítkovických do dalších částí utkání. Naši nastoupili jako vyměnění. Přenechali iniciativu soupeři a ten s tím dovedl naložit. V čase 22:14 vstřelili havířovští první gól. Pak se síly vyrovnaly a v časech 23:08 ( Tomáš Kasinec ) a 26:31 ( Matěj Graca ) skórovali Vítkovičtí. Nicméně účet zápasu uzavřeli Havířovští střelou z dálky v čase 29:00. Zápas tedy skončil 5:2 pro vítkovické borce.   

 

      To zápas se Škorpióny z Poruby měl jednoznačný průběh a skóre 12:0 pro naše kluky to jenom dokládá.Potvrdil se rozdíl ve výkonnosti i v umístění v tabulce. Střelcem utkání ( který ovšem těžil ze spolupráce s kapitánem Petrem Jankulárem ) byl Tomáš Kořený.Ten skóroval v 16., 18., 26., 28. minutě. Dalšími úspěšnými střelci byli Petr Jankulár ( 8., 17. minuta ), Jarda Janíček ( 11., 29. minuta ), Matěj Graca ( 13. minuta ), Marek Matějčík ( 8. minuta ), Lukáš Javický ( 6.minuta ). Ve výčtu chybí jeden gól a jeho střelec ( bohužel jsem si jej zapomněl poznamenat ).

 

      Vytýčený cíl porazit Torpedo Havířov se podařilo splnit. Stoprocentní zisk bodů díky výhře i nad Škorpióny znamená, že v příštích čtyřech zápasech nám k zisku titulu stačí vyhrát pouze jednou. Takže o titulu je prakticky rozhodnuto. Vždyť budeme hrát proti celkům na 4., 9., 10. a posledním 11. místě aktuální tabulky ( po 16. kole ). Motivací pro naše kluky ať je tedy zisk maximálního počtu bodů a 100% úspěšnost ve zbývajících utkáních.