Junioři cestou do Lotyšska rozstříleli Polsko

21. dubna 2005, ČFbU

Zápas byl pak podle slov hlavního kouče od úvodních minut jasně v režii českých juniorů.

Zápas byl pak podle slov hlavního kouče od úvodních minut jasně v režii českých juniorů. „Kluci byli po dlouhé cestě na pohyb natěšeni, od začátku diktovali tempo a Poláky k ničemu nepustili. Domácí tým dával góly jen po ojedinělých chybách našeho týmu, nějakou delší herní převahu si nikdy nevypracoval. S kolegou Rudou Škubalem jsme po hráčích chtěli především důsledné plnění systému 1-2-2, který jsme s týmem doposud procvičovali jen na soustředění. Gólově jsme se sice prosadili dostatečně, přesto mohlo být při velkém počtu šancí konečné skóre i vyšší, ale únava z cestování se přece jen na hráčích trochu projevila. První polovinu zápasu odchytal Marcel Suchánek, ve druhé půlce hájil českou branku David Rytych. Jediným drobným stínem utkání bylo zranění obránce Pavla Bruse, kterému se při rozcvičování obnovila stará bolest z naraženého boku, tak jsme ho raději šetřili a vždy jeden z útočníků vypomáhal obráncům."
Česká výprava se dnes přesunuje do Lotyšska, kde jí od zítřka do neděle čekají v rámci mezinárodního turnaje v dějišti listopadového MS postupně zápasy s Lotyšskem, Finskem a Švýcarskem.

Polsko - Česko 3 : 13 (1 : 4)(1 : 5)(1 : )
Branky a nahrávky:
17.Dzivrdzik, 22.Dzivrdzik, 60.Prigodecki - 4.Vávra, 10.Ťopek (Levit), 13.Levit (Tomašík), 19.Nevrkla, 24.Jurčík (Ťopek), 25.Vávra (Zozulák), 28.Levit (Rumíšek), 31.Deutsch (Rumíšek), 37.Hauser, 41.Jurčík (Vávra), 48.Vávra (Sláma), 55.Pisarovič (Deutsch), 57.Zozulák. Rozhodčí: Budzinski, Tomaszowski. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváků: 280