Junioři B na 50%

24. února 2007, snoopy

V sobotu 24.2. se v Bystřici nad Olší odehrál další turnaj juniorů B. Ve dvou zápasech našeho celku padlo celkem neuvěřitelných 49 branek.


      V sobotu 24.2. se v Bystřici nad Olší odehrál další turnaj Juniorů B. Hráči Vítkovic přijeli do Bystřice ovšem v minimálně hrající sestavě, 5+1. Už jen fakt, že do brány se postavil hrající obránce Martin Mimra, napovídalo, že tyto zápasy budou opravdu pikantní.

      V 11:20 nastoupily Vítkovice proti domácímu Těšínu, který se v tu dobu potácel na předposledním místě tabulky. Narozdíl od našich kluků měl tým Těšína k dispozici 2 lajny.
       První čtyři minuty se hrálo v klidném tempu, až v čase 4:46 Těšín poprvé skóroval. Přesně za 15 sekund se ovšem trefil z dobře rozehraného trestného úderu Petr Skařupa. Poté už začaly hru ovládat převážně Vítkovice. Potvrdilo se to o chvíli později, kdy krásnou přihrávku kapitána Martina Jankulára usměrnil do sítě na třikrát opět Petr Skařupa. Hned v zápětí se ještě trefil Martin Musialek a zdálo se, že zápas se bude pro Vítkovice vyvíjet dobře. Bohužel ještě v první třetině se podařilo domácím snížit na dosah jediné branky. Druhá třetina byla velmi vyrovnaná, tentokrát jsme ji vyhráli 4:3, hlavní podíl na tom měl především David Žůrek, který skóroval dvakrát. Stav po druhé třetině byl tedy 5:7 z pohledu domácích. Ve třetí třetině se projevila naše únava, když jsme měli náš náskok raději bránit. I tak jsme ještě jednou vedli, když gól na 9:8 si vstřelil sám těšínský hráč. Pak už se ale strhla smršť, v níž Vítkovice inkasovaly 6 branek a tak bylo rozhodnuto. V poslední vteřině ještě skore upravil Martin Musialek. Celkové skóre tedy znělo 14:10.

      Až ve 14:50 sehrály Vítkovice druhý zápas s třetím Frýdkem, kterých nebylo o moc více, než nás. Nastoupili v 7 lidech. Do naši svatyně se tentokrát postavil Adam Brda, vítkovický útočník. Našeho soupeře jsme se vůbec nebáli, ba naopak. V první třetině jsme soupeři nadělili 5 gólů. Třetina skončila 5:2. Stejně jako v prvním zápase, i druhá třetina byla vyrovnaná. Časomíra po druhé třetině ukazovala stav 8:5 pro nás. Ve třetí části soupeř naprosto odpadl a tak nám dovolil dát 9 branek. Celkové skóre bylo 17:8. V tomto zápase zazářil brankář Adam Brda, který pochytal dalších 7 tutovek. Příště snad zápasy nebudou tak výsledkově divoké. Jen skóre z našich dvou zápasu činí 27:22.