Junioři Otrokovicím dvakrát podlehli

06. března 2007, CD

Vyrovnaná utkání rozhodla větší produktivita domácího celku.


      Vítkovičtí junioři, obhájci loňského prvenství, prohrávají po úvodních zápasech čtvrtfinále s otrokovickými pantery 0:2 a na Dubině to o víkendu nebudou mít vůbec lehké.

      Otrokovice táhne kupředu především Karel Ťopek, který byl dlouhou dobu ve Vítkovicích na hostování a jemu se doma na zdi leskne zlatá juniorská medaile z loňské sezony. Tentokrát již ale udává tempo hry v mateřských barvách.

      Ačkoli se jedná o sérii prvního s osmým, utkání jsou velmi vyrovnaná, rozhoduje produktivita. V sobotu Vítkovice svého soupeře dokonce výrazně přestříleli.
"V sobotním zápase jsme předvedli solidní obranu i dobrý přechod do útoku. Herně jsme soupeře předčili, ale v tom nejdůležitějším jsme absolutně vyhořeli. Proměňování šancí, kterých jsme si vytvořili spoustu, nás stálo vítězství v zápase. Poměr střel 31-15 v náš prospěch hovoří o naší slabé produktivitě. Naopak soupeř dokonale využil výborné formy svých nejlepších hráčů. Trojice Ťopek, Pejša a především brankář Buchta dovedla svůj tým k vítězství." vyzvedl nejlepší hráče soupeře Radomír Mrázek.

      Neděle měla podobný průběh.
"Nedělní zápas byl zcela vyrovnaný, soupeř lépe bránil a hrál trpělivě. Narozdíl od nás opět své šance dokázal proměnit. Kluci jako v prvním zápase celých 60 minut poctivě dřeli, předvedli kolektivní výkon, ale v zakončení jsme opět selhali. Jmenovat hlavní strůjce vítězství soupeřova týmu by bylo nošením Ťopka do lesa. V souvislosti s chabou koncovkou je třeba připomenout, že nám v obou zápasech citelně chyběli zranění či nemocní osvědčení střelci Tomašík, Smetana, Kohút a Hrubý." uvedl Mrázek.

      Po dvou bitvách si tedy Vítkovice nevezou domů ani jedno vítězsvtí. Avšak na Dubině se budou bít a bytí a nebytí minimálně tak srdnatě, jako ve Zlíně.

3.čtvrtfinále 1.ligy juniorů:
sobota 10.3., 14:30, MSH Dubina

případné 4.čtvrtfinále:
neděle 11.3., 15:00, MSH Dubina