Vítkovice prohrávají s Havířovem 0:2 na zápasy

12. března 2007, CD

Ani jedno vítězství nevezou vítkovičtí rytíři z Havířova. Především v druhém utkání po něm sahali minimálně devíti prsty, ale nedosáhli. Z vítězství se radoval šťastnější soupeř.


      Po spackané sobotě odehrály Vítkovice skvěle téměř celé druhé semifinále. Poslední pětiminutovka základní hrací doby ale patřila domácímu Havířovu, který upustil od nečisté hry a zbytečných rozmluv s rozhodčími, dokázal zápas vyrovnat a v prodloužením se štěstím získat pro sebe.

      Utkání odehráli skvěle především střelci dvou branek Tomašík se Sladkým a také brankář Grečmal, který chytil nejednu tutovku domácích. Dobře ale zahráli i ostatní hráči a proto byl stav pět minut před koncem zaslouženě 6:3 z pohledu Vítkovic. Ale popořadě.

      Velkou vzpruhou bylo zařazení Tomašíka do útoku a také herní účast nemocného kapitána Vladaře a Sladkého, který odehrál v sobotu jen 10 minut. Přehecovaný Havířov nezačal utkání v duchu fair play. Hned ve 2.minutě narazil hrubě domácí kapitán Roman Kantor Sladkého a popravdě mohl být rád, že jeho zákrok byl oceněn jen dvěmi minutami. Další tahoun Pavel Kožušník se nechal zbytečně vyloučit za nesportovní chování dokonce na 2+10 minut. Mezitím se ale prosadil Milan Tomašík, který otevřel střelou z trestného úderu účet utkání. V přesilovce při vyloučení Kožušníka měly Vítkovice obrovské šance na zvýšení skore, ale domácí hodně podržel brankář Laja.

      Druhou třetinu začli aktivněji hráči Havířova a svou snahu korunovali brankou Mirka Kožušníka. Vedení mohl strhnout opět na stranu Vítkovic Tomašík. Kowal zahrál před dobrým Bothovým lobem za obranu vysokou hokejkou a rozhodčí nařídili trestné střílení. Tomašík ale trefil pouze tyč. V polovině utkání ale Vítkovice dvakrát udeřily. Nejprve chytrou střílenou přihrávku Hrubého umístil za Lajova záda Jaroslav Vaněk a zanedlouho využil přesilovku opět po Hrubého nabídce Tomáš Sladký. V 38.minutě předvedli hosté další krásnou akci, ale Hrubý nezakončil do prázdné branky. Akce ale pokračovala a Sladký využil pomalejšího přesunu Laji a zpoza branky zasunul míček za jeho záda počtvrté. Vedení 4:1 ale bohužel Vítkovice do druhé sirény neudržely a chvilku před vypršením 40.minuty snížil Lébl.

      Havířov třetí třetinu zahájil velký nápor. Skvělými zákroky držel Vítkovice Dan Grečmal. V době největšího tlaku přišla rána Milana Tomašíka, který téměř ze stoje vymetl šibenici Lajovy branky. 2:5. Další důležitá branka přišla v 53.minutě, kdy si nahození Pavla Kožušníka smolně srazil do vlastní branky Martin Vladař. Svou chybu ale Vladař odčinil v další přesilovce, když skvěle posunul Mimrovu přihrávku na Lukáše Hrubého a ten pět minut před koncem zvýšil na 6:3. Závěr třetí třetiny ale patřil hostům, kteří v rozmezí 80 vteřin vyrovnali. Nejprve se se štěstím trefil z dálky Tomáš Kantor, pak doslova ustřelil míček Bothovi ze stehna Lébl a dílo zkázy dokonal opět Tomáš Kantor, když proměnil trestného střílení. V čase 58:27 bylo tedy vyrovnáno a hala v Havířově byla na spadnutí. Vítkovice mohly v tu dobu mrzet neproměněné trestné střílení i množství spálených šancí.

      Prodloužení začalo opatrněji, ale přesto byly po chvilce opět k vidění obrovské šance na obou stranách. Havířovskou největší spálil Michalík, vítkovickou Sladký, kterého Laja trefil nepodařeným výhozem, ale Sladký se dobře nezorientoval a míček chtěl dostat do branky z voleje. Míček ale dobře netrefil, ten však obloučkem zapadl těsně branky Pegresu. Štěstí nedělního večera opět vyzval Kubala, který v 68.minutě napálil ze vzduchu bekhendem míček a ten se zastavil až v Grečmalově síti.

      Detail utkání zde.

      Oslavy Havířova přehnal fanatický kapitán domácích Roman Kantor. Jeho nesportovním chováním po závěrečném hvizdu se bude zabývat disciplinární komise.

      Zatímco v sobotu vyhrál lepší tým, v neděli vyhrál tým šťastnější. Bohužel to byl v obou případech domácí Pegres Havířov. Vítkovice zahrály v neděli velmi dobře a zasloužili si vyhrát, nicméně stav série je 2:0 pro Havířov. V sobotu v 17h na MSH Dubině to budou mít domácí hodně těžké, ale pokud se vyburcují ke stejnému výkonu jako v neděli a Štěstěna k nim se k nim tentokrát neotočí zády, vyhrají.
      Do Havířova přišlo na oba zápasy vždy přes 400 diváků, přijďte proto Vítkovice v sobotu (a doufejme, že i v neděli), povzbudit!