Tréninková rarita slavila úspěch

19. března 2007, MiniCD

Speciální tréninková jednotka pouze pro brankáře všech kategorií proběhla 7.3.2007 také za účasti jednoho zručného fotografa.


      Ve středu v 18:00 se v domácí hale Vítkovic sešla početná skupina brankářů. Zastoupeni zde byli všichni přes elévy, mladší, starší žáky, juniory i muže B. O odborný dohled se staral především Roman Ciompa, obecné poznatky předával mladíkům Tomáš Sladký a Richard Urban.

      Speciální výcvik byl zaměřen na rozbor všech důležitých činností brankáře. Ve svižném tempu byly zdůrazněny jak pohybové funkce, herní dovednosti brankáře v brankovišti, tak i důležitost komunikace na hřišti, psychologická příprava a mimotréninkové sebezdokonalování.

      Krásnou tečku napsal pan René Horkel, který nejen že dodal spoustu krásných fotek, ale také přiložil i pár milých vět.
"Bylo to pro všechny kluky hrozně moc fajn, protože tohle jim stoprocentně na trénincích chybí, pamatuji si, jak byli brankáři v elévech nadšení, když jim Roman jednou přišel na trénink radit. Určitě by se takové hodiny mohly opakovat alespoň jednou měsíčně, aby se brankáři v týmu naučili věnovat se při tréninku i vzájemně sami sobě. Vím, že variant tréninku brankářů je obrovské množství, takže se vše nedalo za hodinu vysvětlit důkladně, ale je skvělé, že jste se do toho pustili. Obdivuji v dnešní době každého, kdo se těm klukům má chuť věnovat. Mějte se krásně a ještě jednou díky za příjemný podvečer".

Tréninku se zúčastnili:
    Dominik Kaspárek (elévové B), Jakub Cihlář, Lukáš Trombík (oba mladší žáci B), Lukáš Horkel, Jakub Rojek, Marek Krištof (všichni mladší žáci A), Tomáš Maceček, Ondřej Porwisz (oba starší žáci A), Ondřej Babka (Mustang).

Další speciální výcvik brankářů se opět plánuje, o přesném termínu vás budeme s předstihem informovat.

Fotogalerie z tréninku brankářů: http://sskvitkovice.cz/clanky.php?clanek=408