V ženské reprezentaci z Vítkovic jen Macurová

19. dubna 2005, ČFbU

Po loňském stříbrném úspěchu českých florbalistů na MS ve Švýcarsku bude letos na jaře v centru pozornosti naopak česká reprezentace žen. Tu čeká na přelomu května a června 2005 MS v exotickém Singapuru a tři nadcházející přípravné zápasy s Norskem budou tento víkend v Liberci a Praze pro české trenéry ideálním vodítkem pro závěrečnou nominaci.

Po loňském stříbrném úspěchu českých florbalistů na MS ve Švýcarsku bude letos na jaře v centru pozornosti naopak česká reprezentace žen. Tu čeká na přelomu května a června 2005 MS v exotickém Singapuru a tři nadcházející přípravné zápasy s Norskem budou tento víkend v Liberci a Praze pro české trenéry ideálním vodítkem pro závěrečnou nominaci.
V nadcházejícím trojutkání s Norskem si chceme především ověřit možnosti nominovaných hráček v akci proti těžkému soupeři. Nominaci jsme sestavili po posledním únorovém reprezentačním soustředění, hodláme vyzkoušet všechny pozvané hráčky, abychom po víkendu měli z větší částí o konečné sestavě na MS v Singapuru jasno," vypočítává reprezentační kouč Zdeněk Chyba hlavní cíle „norského" víkendu. Reprezentační tým se sejde už ve čtvrtek 21.4. večer v Liberci, kde po pátečním dopoledním tréninku sehraje od 19 hodin úvodní zápas s Norskem. V sobotu je na dopoledne v Liberci naplánován další trénink, po němž následuje autobusový přesun do Prahy, kde se v hale na Vinohradech odehraje druhý souboj od 19:30. Po něm se český tým znovu přesune zpět do Liberce a zde sehraje v neděli poslední duel s norskou reprezentací od 13 hodin. „V sobotu chceme v Praze určitě vyzkoušet stažení sestavy na dvě nejsilnější pětky, které by hrály v klíčových fázích důležitých zápasů na MS V Singapuru. Budeme proto o víkendu rovněž hledat vhodné typy hráček do této zúžené sestavy. Svou představu už s asistentem Martinem Musilem máme, ale uvidíme, jak se bude shodovat se zápasovou realitou."
Po třech přípravných zápasech čeká českou ženskou reprezentaci ještě závěrečné soustředění ve Dvoře Králové, kam trenéři nominují celkem 25 hráček, konečná nominace však bude o pět jmen užší. „Ze čtyř brankářek poletí do Singapuru tři, proti Norsku jsme sice nenominovali Lačňákovou, která však rozhodně není ze hry venku a o nominaci bude se svými kolegyněmi bojovat ve Dvoře Králové. Z 21 hráček v poli jich potom do Singapuru pojede pouze 17, takže nás ještě čeká zeštíhlování sestavy," je si vědom Zdeněk Chyba, který Norsko jako sparingpartnera vítá. „Norky patří mezi přední světové týmy, mají důkladně propracovanou obranu a v útoku hvězdy, hrající v předních zahraničních ligách na čele s kapitánkou švédského Balrogu Jeanette Giørtz. Poslední dobou máme přímou konfrontaci s norským florbalem pouze na PMEZ, kde Liberec nad norským mistrem dvakrát těsně zvítězil. Očekávám urputnou norskou hru v obraně s rychlými přechody do útoku, ale český tým rozhodně nehodlá zalézt do defenzivní ulity, naopak bychom rádi sami určovali tempo hry a potěšili fanoušky povedeným výkonem. Kromě hledání ideální sestavy si proti Norsku procvičíme především obrannou práci s následným založením útoku, na ofenzivní část a útočné kombinace se potom zaměříme na závěrečném soustředění ve Dvoře Králové." uzavírá Zdeněk Chyba.

Nominace pro mezistátní zápasy České republiky:
Brankářky:
Zdeňka Chybová (FBC Liberec), Jitka Mohrová (USK Slávie Ústí nad Labem), Hana Váňová (Tatran Střešovice).
Obránci: Lenka Bartošová (FBC Liberec), Zuzana Macurová (1.SC SSK Vítkovice), Michaela Marešová (TJ JM Chodov), Terezie Párysová (FBC Liberec), Lucie Petrželková (FBC Liberec), Alena Slováková (Tatran Střešovice), Zuzana Svobodová (FBC Liberec), Magdalena Šindelová (FBC Liberec), Pavla Theodosisová (FbŠ Praha).
Útočnice: Denisa Billá (Tatran Střešovice), Kamila Bočanová (FbŠ Praha), Diana Brennerová (Tatran Střešovice), Dana Bursová (SC Sense–Tafers/Švýcarsko), Kateřina Čmakalová (TJ JM Chodov), Petra Chybová (FBC Liberec), Kristýna Jílková (FbK Svitavy), Eva Klusáčková (FbŠ Praha), Andrea Kohůtová (Buldogs Brno), Radka Nečásková (F.B. Riders-Bubikon/Švýcarsko), Ilona Novotná (Tatran Střešovice), Lucie Szotkowská (FbŠ Praha)