Cíl starších žáků splněn: Postup na Mistrovství ČR!

06. května 2007, redakce

Definitivu postupu si Vítkovičtí zajistili až 2 minuty před koncem celé kvalifikační cesty v zápase s Uherským Brodem!

         V sobotu 5.5. vyrazilo 5 plně naložených aut tam, kde jejich kvalifikační cesta před čtrnácti dny začala. Do Olomouce přijela kompletní sestava s jediným cílem- vyhrát závěrečný kvalifikační turnaj a postoupit na vysněné Mistroství České republiky, které se uskuteční o víkendu 26.-27.5.2007 v Pelhřimově.

         V prvním utkání se mladíci střetli již s známou Olomoucí, kterou v nadstavbě porazili 13:1. Snad jen kvůli velmi brzkému začátku zápas skončil pouze 7:1. Brankáři Maceček s Porwiszem si úvodní zápas rozdělili, po dvou brankách se prezentovali Marek Šmída a Petr Skařupa.
         V druhém střetnutí narazily Vítkovice na TJ Znojmo. Herně si s tímto neznámým soupeřem poradili s přehledem a Tomáš Maceček si po výhře 8:0 připsal čisté konto. Branky si rozdělili všechny tři pětky, k postupu již stačila i remíza v poslením zápase.
         1.AC Uherský Brod mohl být posledním soupeřem v této sezóně. Možná i díky tomuto svazovala naše hráče skoro celý zápas nervozita v zakončení. Psychicky náročný zápas, kdy Brod hrozil pouze s nahazovaných balónků, nakonec skončil šťastně pro favority z Ostravy. Po dvou třetinách, za stavu 1:1 a po ubráněné přesilové hře soupeře v třetí části, kdy Vítkovické podržel skvělými zákroky Ondřej Porwisz, vstřelil ukliňující gól Petr Laštík 2 minuty před koncem! Postupová razítka přidali ještě Pavel Jankulár a Vít Hrubý, který nakonec v rozhodujícím zápasy zaznamenal dvě branky a jednu asisitenci.

         Starší žáci Vítkovic si tedy prodloužili sezónu a opět postupují na Mistrovství ČR!!! Více informací o vrcholu sezóny: mcr2007.sweb.cz