Předtavujeme brankářskou školu Vítkovic

11. září 2007, CD


V prvním díle představování A-týmu pro letošní sezony se podíváme podrobněji na brankáře.

      Letos se s velkým florbalem v aktviním slova smyslu rozloučil velikán Daniel Grečmal, ale to neznamená, že nebude v brankovišti vítkovické svatyně pořádná tlačenice. O místo se ucházejí hned 4 kvalitní gólmani. Obr Roman Ciompa, šikovný Richard Urban, člen širšího reprezentačního kádru juniorů Vít Schulmeister a aby toho nebylo málo, dolaďují se podmínky hostování brankáře Pepina Marcela Suchánka.

Roman Ciompa
Číslo dresu: 74
Datum. nar: 14.3.1984
Zařazení: Brankář
Výška: 191
Váha: 107
Družstvo:
» Muži A

Roman Ciompa v poslední době hodně laboruje se zraněním, ale měl by být již brzy fit. Na Czech Openu potvrdil výbornou formu. Ve svých 23 letech je nejstarším hráčem Vítkovic.

Jak vidí sezonu: "Budeme chtít dál než loni, ale konkrétní cíle příjdou asi až po 11 kolech."

Richard Urban
Číslo dresu: 71
Datum. nar: 6.1.1986
Zařazení: Brankář
Výška: 185
Váha: 75
Družstvo:
» Muži A

Richard Urban zazářil jako kometa v předminulé sezoně a nakoukl tak krátce i do reprezentace, ale loni se mu naopak příliš nevedlo. Jeho čas ale ještě přijde.

Jak vidí sezonu: "V letošní sezoně bychom mohli dojít dál, než to bylo v předchozích dvou sezonách, protože tým doplní skvělí junioři a každý se bude chtít vytáhnout před novým vedením."

Vít Schulmeister
Číslo dresu: 81
Datum. nar: 26.7.1989
Zařazení: Brankář
Výška: 187
Váha: 80

Družstvo:
» Muži A
» Junioři A

Vít Schulmeister je vysoký, mrštný, má skvělý reflex. Dokýže tým i sebe vyburcovat k velkým výkonům. Výborné předpoklady pro to být dobrým brankářem. Jeho slabinou jsou ale emoce.

Jak vidí sezonu: "Myslím, že tato sezona nebude o nic méně zajímavá než ty předchozí a s týmem, který máme, se do ní nebojím vkročit se vztyčenou hlavou."

Marcel Suchánek
Číslo dresu: 22
Datum. nar: 18.7.1988
Zařazení: Brankář
Výška: 175
Váha: 85
Družstvo:
» Muži A
» Junioři A

Marcel Suchánek se dostal rychle na vrchol, ale pak zabředl do nevýrazného průměru Pepina. Do Vítkovic přichází na hostování za bratrem Patrikem. Odchytal velmi dobře Pegres Cup.

Jak vidí sezonu: "Letošní sezonu vidím jako zlomovou jak pro mě tak pro Vítkovice. Máme na to hrát horní příčky tabulky a doufám, že to i potvrdíme."

Foto: Ladislav Káňa, archiv