Vítkovice vyhrály na Chodově

17. září 2007, CD

Hned první letošní zápas Fortuna Extraligy dospěl až k samostatným nájezdům. Novinka byla přínosnější pro Vítkovice.

      Letošní zápasy základní části již nemohou skončit remízou. Nerozhodne-li se v základní hrací době, následuje pětiminutové prodloužení. To je stejné, jako loni. Ale nepadne-li "zlatý gól", mohou se diváci těšit na atraktivní herní disciplínu, která rozhodne o jednom extra bodu pro úspěšnější tým- samostatné nájezdy.

      A hned první zápas Vítkovic v letošním ročníku Fortuna Extraligy k tomuto dospěl. Na Chodově se v sobotu večer střetly celky, které se spolu utkaly v šestnáctifinále Czech Openu. Chodov přibližně před měsícem vyhrál 2:0 a vystavil soupeři stopku, ale teď tahal téměř celý zápas za kratší konec.

      Ve třetí minutě se ujali domácí Chodovští po dobře zahraném trestném úderu poprvé a naposledy v utkání vedení. Ještě v téže minutě překazil jejich radost Jiří Mojžíšek a začínalo se znovu. Pak Vítkovice nevyužili přesilovku, ale dvakrát v rychlém sledu udeřili ve 14.minutě. Nejprve se trefil Petr Kološ a na rozdíl dvou branek zvýšil Marek Mimra a došlo dokonce na střídání v domácí brance. Nejistého Pelcmana nahradil mladý Barák. Tento tah trenérům Chodova vyšel, Barák se rozchytal k výbornému výkonu.

      V polovině utkání se několikrát ukázal exreprezentant v Chodovském dresu Dvořák. Nejprve se nechal vyloučit, pak nastřelil tyčku a nakonec přihával na Pejšovi na vyrovnávací branku. Ještě předtím se totiž stihl do Ciompovy sítě trefit Janů.

      Poslední třetina byla ve znamení hry nahoru-dolů. Nicméně ke třem bodům byli hodně blízko Vítkovičtí. Ve 46.minutě orazítkoval tyč Pavel Brus, o dvě minuty později se již radoval Milan Tomašík, kterého vybídl Kološ. Tomašík svoji střelu otřel o Baráka i o břevno branky a přiblížil Vítkovice důležitému importu všech možných bodů z venku. Tlak Chodova narušovaly brejky Vítkovic, blízko branky byl Karel Ťopek, ale míček v síti nakonec neskončil. V 57.minutě byl vyloučen Patrik Suchánek. Přesilovku ještě Vítkovice ubránily, ale v čase 59:41 již při power-play Chodova se trefil Řeřicha a muselo se prodlužovat.

      V něm branka nepadla a tak přišly na řadu trestná střílení. V nich se trefil Tomašík a Mimra, Kološ nedal a protože dvakrát kapituloval i Ciompa, jelo se dál. Mimra svůj druhý nájezd již neproměnil, ale protože Roman Ciompa vytlačil Ondráčkovu střelu na tyč, rozhodla až pátá série. V ní nejprve Milan Tomašík uspěl, domácí Schwan nikoli.

Komentář trenéra Radomíra Mrázka: "Největším pozitivem tohoto zápasu  je zisk dvou bodů, protože herně jsme určitě nepřesvědčili. Nedařily se nám kombinace. Přesto jsme měli v průběhu zápasu hodně střeleckých i gólových příležitostí. Závěrečný divácky vděčný penaltový rozstřel jsme zvládili výborně. Dva body do tabulky z hřiště Chodova jsou úspěšným vstupem do sezony."

       Vítkovice si vezou z Chodova dva body za vítězství 5:4 po samostatných nájezdech.
Detail utkání zde.
Online přenost z utkání zde.