Starší žáci A vstoupili do nové sezóny jasnou výhrou a těsnou prohrou.

19. září 2007, Petr Řeha

V neděli vstoupili do nové sezóny hráči družstva starších žáků A dvojutkáním s FBC Frýdek – Místek a Torpédem Havířov.

      Obě utkání se hrála za možná neregulérních hygienických podmínek ( pokud existují regule ) v nafukovací hale v Paskově. Teplota dosahovala odhadem někde k 28°C a vzduch by se dal krájet. I z hlediska technického zabezpečení se pořadatel moc nevytáhl, neboť nefungoval ukazatel časomíry ani stavu utkání. Ale k utkáním samotným.

      Celek Frýdku–Místku dojel na utkání s osmi hráči v poli a jedním brankářem. Utkání mělo jednoznačný průběh a po odhadem 14 minutách první třetiny „nebyl“ na ukazateli skóre stav 15:0 a utkání bylo předčasně ukončeno. Góly dávali Kasinec, Pitřík, Jankulár, Kasinec, Sedlák, Veltšmíd, Jankulár, Řeha, Matějčík, Mohyla, Svoboda, Pitřík, Svoboda, Veltšmíd a Jankulár.

      Takže prověřit naše síly mohlo až utkání s Havířovem. A taky že ano. V první třetině Havířovu vyšlo vše, na co sáhl. Utkání otevřel prvním gólem na který jsme reagovali gólem kapitána Marka Šmídy. Pak jsme ale obdrželi další tři góly a třetina skončila 1:4. V druhé třetině jsme Havířov přehráli a dvěma góly Petra Jankulára snížili stav na 3:4. Ve třetí třetině jsme pokračovali v tlaku, ale smolným gólem nám soupeř utekl zase na rozdíl dvou gólů. I tak jsme nepolevili v tlaku a gólem Tomáše Kasince jsme zase byli soupeři na dostřel. Nebylo přistoupeno k power play nejspíše  proto, že nebylo se podle čeho řídit v čase. A tak utkání skončilo v neprospěch našich kluků 4:5.

      Přesto musíme našim borcům vyseknout poklonu za příkladnou bojovnost a nasazení během celého utkání, ikdyž probíhalo v nelidských podmínkách. Dá se říci, že jsme utkání prohráli díky individuálním chybám hráčů, vyplývajících z nerozehranosti v úvodu sezóny. Jinak jsme ale byli lepším celkem. Doufejme, že jsme si své smolné chvíle již vybrali a v dalších utkáních kluci podají svůj standardní výkon.