Boje o play-off vrcholí

06. února 2008, CD

Muži a junioři se budou snažit udržet v elitní čtyřce znamenající v úvodních zápasech play-off výhodu domácího prostředí, ženy čeká tuhý boj nadálku s Future o páté místo zaručující postup do nadstavby základní části.

      Vrchol sezony se blíží. Účast ve vyřazovacích bojích je to, k čemu se upínají ambice všech extraligových či prvoligových týmů. Náboj play-off je ohromný, téměř hmatatelný. Vítkovice se budou letos snažit překonat samy sebe. Vždy postupem minimálně do semifinále.

      Muži

      Muži zatím nikdy jej od zavedení vyřazovacích bojů nevynechali. Do prvního play-off v roce 1997 postupovali pouze čtyři nejlepší, od r.1998 se o medaile bije elitní česká osmička.
      Letos mají Vítkovice po odehraných 19 zápasech "osmičku" jistou. Důležitý fakt stvrzují nejlepší obranou v lize. Momentálně jsou na prvním místě tabulky před SSK Future, Střešovicemi a Pepinem. Tatran Střešovice a ostravský rival Pepino ale mají hned tři dohrávky k dobru. Vítkovice čekají v posledních třech zápasech velmi silní soupeři. Ve šlágru 20.kola přivítají doma v "souboji jediných mistrů" Střešovice, pak cestují na horkou půdu Havířova, který se letos zuby nehty drží osmého místa, o které ještě svede obrovský boj především s Chodovem a Brnem. V posledním utkání základní části přivítají Vítkovice na své palubovce dalšího velkého soupeře v boji o elitní čtyřku- SSK Future.
      Konec základní části bude letos mimořádně dramatický jak v "boji o čtyřku", tak v "boji o osmičku". Přímých soubojů kandidátů na tyto pozice je v posledních kolech jako šafránu. Z elitní čtyřky po základní části mohou Vítkovice dostat jen Liberec nebo Mladá Boleslav. Oba celky ztrácejí na Vítkovice sedm bodů, ale mají jeden zápas k dobru. Pikantní je, že ho sehrají 13.2. proti sobě.
      V přímém souboji týmů z čela tabulky přivítají Vítkovice v neděli 17.2. v 15:30 Střešovice a v posledním utkání základní části v sobotu 1.3. ve 20:00 SSK Future.

      Junioři

      V juniorech se oddělila silná pětka Havířov, Pepino, Tatran, Vítkovice a SSK Future od zbytku tabulky. Podobně jako muži mají Vítkovice těžký los v posledním dvoukole. Momentálně jsou na čtvrté příčce v těsném závěsu za Tatranem, čtyři body před Future. Teď zajíždí do předposledních Otrokovic, kde by měli podle papírových předpokladů uhrát tři body. Zatímco Future má na pořadu tři relativně lehká utkání (s beznadějně posledním Black Angels, s devátým Libercem a Mladou Boleslaví), Vítkovice se pak střetnou v top utkáních s Havířovem a Pepinem.
      Pokud SSK Future získá ze svých posledních tří utkání plný počet bodů, musí Vítkovice z dvojzápasu Havířov-Pepino k jistotě vstupu do play-off z domácího hřiště uhrát dva body.
      Derby s Pepinem odehrají junioři ve středu 20.2. v 19:00 na MH Dubině, utkání s aktuálním lídrem tabulky Havířovem pak v neděli 24.2. ve 14:00 tamtéž.

      Ženy

      Nejkomplikovanější situaci mají vítkovické ženy. Nešťastný vstup do sezony v podobě diskutabilních kontumací dvou vítězných zápasů proti Bohemians a SSK Future se bohužel nadalšímm průběhu sezony podepsal velmi silně a nyní se Vítkovice nachází na rozhraní postupu do nadstavbové části o play-off a bojů v play-down.
      Momentálně jim patří šestá příčka. Cesta do nadstavby o play-off vede přes SSK Future. Do konce základní části chybí oběma týmům tři zápasy. Oba se poměří se suverénní Děkankou a posledním Chodovem. Za předpokladu, že oba dvojsouboje skončí se stejným vítězem, v rozdílovém utkání pak musí Vítkovice získat v souboji s pátým Libercem o dva body víc než SSK Future v souboji s druhými Bohemians!
      Utkání o bytí a nebytí Vítkovice - Liberec se hraje v neděli v 10:30 na MH Dubině!