Ženy s Chodovem o nadstavbu

15. února 2008, CD

Vítkovice udělaly minulý týden významný krok směrem k nadstavbě o play-off, do níž postupuje nejlepší pětice ženské extraligy. Na Future stáhly pomyslnou ztrátu, do hry se však nečekaně přihlásily florbalistky Chodova.

      V sobotu se v Praze na půdě Chodova střetnou tamní florbalistky s Vítkovicemi na vypjatém konci základní části o postup do nadstavby.

      Oba celky dělí čtyři body, teoreticky jsou blíže Vítkovice. Pokud naše hráčky zápas vyhrají již jistě postupují do nadstavby a navíc získají veledůležité body v oboji o play-off. V nadstavbě se hrají pouhé čtyři zápasy na téma známé hry "jeden musí z kola ven". A tím jedním bude určitě nebudou hráčky první Děkanky ani druhé Bohemians.
      Základem všeho je tedy uspět proti Chodovu. Výhra posunuje naše hráčky automaticky do nadstavby, remíza pak dává ještě šanci týmu Future, který by ale musel ve svém posledním zápase porazit Bohemains. Prohra v prodloužení by pak dával značné šance Chodovu, kterému by v posledním utkání stačilo porazit Pepino a spoléhat na to, že Vítkovice prohrají s favorizovanou Děkankou.

      Vítkovice odjedou do Prahy bez své kapitánky. Michaela Kuzmíková si v zápase s Libercem poranila koleno, paradoxně to ještě neoperované. Do hry ji nepustí utržené vazy. Další ztrátou je absence autorky vítězné branky proti Liberci mladičké Terezy Urbánkové, kterou pro změnu do boje nepustí školní povinnosti.

        Zápas na Chodově začíná v sobotu ve 14:00.
      Zápas proti Děkance pak v neděli v 10:30.